Konya'nın Bisiklet Yolları Öğrencileri Güvenle Okula Taşıyor

Konya'nın Bisiklet Yolları Öğrencileri Güvenle Okula Taşıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Güvenli Okul Yolları Projesi" kapsamında, öğrenciler güvenli bisiklet yolları ve motorize zabıta ekiplerinin eşliğinde okullarına bisikletle ulaşma imkanı buluyor. Projeye dahil olan okul sayısı 19’a yükseldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk Bisiklet Master Planı kapsamında hayata geçirilen “Güvenli Okul Yolları Projesi” genişlemeye devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projeye iki yeni okulun daha eklendiğini ve toplam okul sayısının 19’a yükseldiğini açıkladı. Başkan Altay, bu proje ile öğrencilerin trafik yoğunluğundan korunarak güvenle okullarına gidebildiklerini belirtti.

a1.jpg

Proje Kapsamındaki Okul Sayısı 19’a Çıktı

Başkan Altay, şu ana kadar 17 ortaokul ve 5 Bilgehanede uygulanan projeye 2 yeni ortaokulun dahil edilmesiyle okul sayısının 19’a çıktığını ifade etti. Son olarak Mehmet Beğen Ortaokulu ve Zafer Ortaokulu projeye dahil edildi. Proje kapsamında öğrencilere bisiklet kaskları ve reflektörlü yelekler dağıtılırken, motorize zabıta ekipleri belirli güzergahlarda öğrencilere eşlik ediyor.

a2.jpg

Bisiklet Dostu Şehir Kimliği Güçleniyor

Başkan Altay, projenin ana hedefinin öğrencilerin güvenliğini artırmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek olduğunu vurguladı. "Bu proje sayesinde çocuklarımız, güvenli ve çevre dostu bir ulaşım aracı olan bisikletle okullarına gidiyor. Ayrıca, Konya’mızın bisiklet dostu şehir kimliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

a3.jpg

Öğrencilerden Tam Not

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen projeye dahil olan okullarda öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimlerde bisiklet kullanmanın yararları, ekipman kullanımı ve güvenli sürüş teknikleri anlatıldı. Motorize zabıta ekiplerinin eşliğinde yapılan uygulamalı sürüşlerde ise öğrenciler güvenli bisiklet kullanımını deneyimledi. Öğrenciler, projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

a4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.