Konya'nın simgeleri yıkılıyor

Konya'nın simgeleri yıkılıyor

Selçuklu Belediyesi, Konya’nın ticaret merkezi olan Nişantaşı Mahallesi’ndeki Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezlerinin depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılmasına karar verdi.

Konya'nın 40 Yıllık İş Merkezleri Yıkılacak

Selçuklu’da ticaretin kalbi olarak bilinen ve 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezleri için yıkım kararı alındı. Yapılan incelemeler sonucunda binaların depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Selçuklu Belediyesi, iş merkezlerindeki işyeri sahiplerine tahliye tebligatlarını 4 Eylül 2024 tarihinde gönderdi.

90 Gün İçinde Boşaltılacak

KONYAOLAY'ın haberine göre, gönderilen tebligatlarda işyerlerinin 90 gün içerisinde boşaltılması talep ediliyor. Bu süre zarfında işyerlerini boşaltmayanların, işyerlerinin polis zoruyla tahliye edileceği belirtiliyor. Tahliye süreci, Nişantaşı Mahallesi’nde yer alan büroları ve dükkanları kapsıyor.

Başkan Pekyatırmacı: “Riskli Binalar Güçlendirilse de Yeterli Değil”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, daha önce yaptığı açıklamada, iş merkezlerinin riskli yapılar olduğunu ve geçmişte yapılan güçlendirmelerin yeterli olmadığını dile getirmişti. Başkan Pekyatırmacı, “Bu binaların boşaltılması için gerekli yazıları yakında göndereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Beklenen süreç, yapılan tahliye tebligatlarıyla resmen başlamış oldu.

tebligat.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum