Konya'nın Süper Mario'ları vanaları elden geçiriyor

Konya'nın Süper Mario'ları vanaları elden geçiriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su kesintilerini en aza indirerek altyapı sistemini güçlendirmek amacıyla Konevi Mahallesi'nde üç farklı noktada vana değişim operasyonu gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehir genelinde su altyapısının güvenliğini artırmak ve kesintileri en aza indirmek için yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Konevi Mahallesi'ndeki Muhlis Koner, Feritpaşa ve Millet caddelerinde eş zamanlı olarak vana değişimi yapıldı. KOSKİ, eskiyen su şebeke sistemlerinin modernizasyonunu hedefleyerek, gelecekte oluşabilecek altyapı sorunlarını önlemeyi amaçlıyor.

a1.jpg

Vana Değişim Operasyonu

Gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 7 adet vana yenilendi. Bu kapsamda, 1 adet 300 milimetre, 2 adet 200 milimetre, 1 adet 150 milimetre, 2 adet 80 milimetre ve 1 adet 65 milimetre çapında eski vanalar, daha güvenilir ve dayanıklı yeni vanalarla değiştirildi. Bu değişim, su şebekesinin daha verimli çalışmasını sağlayarak bölgede su kesintisi riskinin azaltılmasına katkı sundu.

Yoğun Çalışma ile Hızlı Tamamlandı

KOSKİ Genel Müdürlüğü, vana değişim operasyonunu 26 personelin görev aldığı 5 ekip halinde yaklaşık 8 saat süren yoğun bir çalışma ile tamamladı. Çalışmalar sırasında, en az kesinti ve rahatsızlık oluşturmamak adına operasyonun hızlı ve düzenli bir şekilde yürütülmesine özen gösterildi.

a2.jpg

Uzun Vadeli Çözümler Hedefleniyor

Konya genelinde başlatılan altyapı yenileme projeleri, sadece kısa vadeli değil, uzun vadeli çözümler üretmeyi de hedefliyor. KOSKİ’nin yürüttüğü altyapı yenileme çalışmaları, su şebekesinde oluşabilecek her türlü sorunu önleyerek, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmayı amaçlıyor. Bu çalışmalar sayesinde, şehirdeki su kesintilerinin en aza indirilmesi ve altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.