Konyaspor 2 puanı iki 'Ali' arasında bıraktı

Konyaspor 2 puanı iki 'Ali' arasında bıraktı

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan ve Yasin Kol'un yönettiği karşılaşmada Konyaspor ve Sivasspor, Süper Lig'de 30. kez karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

7 puanla 6. haftaya giren iki takımın mücadelesinde Konyaspor, Sivasspor'u ağırladı. İki takımın da birbirine üstünlük sağlayamadığı karşılaşmada maçın skorunu Teknik Direktör Ali Çamdalı'nın kadro tercihiyle Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural'ın kurtarışları belirledi.

Ev sahibi Konyaspor, maça Slowik, Nikola, Adil, Bazoer, Guilherme, Jevtovic, Ufuk, Ndao, Aleksic, Pedrinho ve Umut'la başladı.

konyaspor-sivasspor.jpg

Karşılaşmanın ilk 33 dakikasında iki takım da etkili olamazken, 33. dakikada Sivasspor'dan Emrah Başsan, Konyaspor kalesini yoklama fırsatı buldu.

İlk yarıda iki takım da birbirini yokladı ancak ciddi bir gol pozisyonu yaşanmadı ve 0-0 tamamlandı.

UMUT GEZDİ YATTI

Konyaspor'un en büyük gol umudu Umut Nayir'in Sivasspor mücadelesine yedek çıkması bekleniyordu ancak Teknik Direktör Ali Çamdalı kararından vazgeçmedi.

umut-nayir.jpg

Mücadelenin ilk yarısında Umut Nayir geriye gelip oyun kurma çabası gösterdi. Rakip defansı pek de rahatsız etmeyen tecrübeli oyuncu atak esnasında gereksiz yere kendini yere atması ise Konyaspor'un pozisyonlarına mal oldu.

45 DAKİKA DAYANABİLDİ

Konyaspor'da performansı en kötü isimlerden birisi de şüphesiz Daniel Aleksic'ti. Aleksic, ileride ayağında top tutamadı. Pozisyon başlangıçlarında görünen Aleksic, atakların devamında da görünmedi. Teknik Direktör Ali Çamdalı, Aleksic'e 45 dakika dayanabildi ve oyundan aldı.

daniel-aleksic.jpg

Hamidou Keyta'yı oyuna alan Ali Çamdalı, Ufuk Akyol'un yerine de oyuna Oğulcan'ı aldı.

UFUK İYİ OYNADI

Konyaspor kadrosuna bu sezon dahil olan isimlerden Ufuk Akyol, formanın kıymetini anladı. Son iki maçta ilk onbirde şans bulan Ufuk, Sivasspor ataklarını kesen en önemli isim oldu.

ufuk-akyol.jpg

ADİL ÖLÜMÜNE OYNUYOR

Konyaspor defansının en önemli isimlerinden Adil Demirbağ, gün geçtikçe yükselen formuyla takımına güven veriyor. 26 yaşındaki oyuncu Sivasspor karşısında adeta ölümüne oynadı.

adil-demirbag.jpg

PEDRINHO ÜSTÜNE KOYUYOR

Bu sezon attığı gollerle takımına ilaç olan Brezilyalı Pedrinho, Sivasspor karşısında en formda isimlerin başını çekti.

BORA OTURDU

Konyaspor defansının sağ kanadında oynayan Nikola Boranijasevic, önemli bir mücadele ortaya koydu. Sahanın en çok koşan ismi olan Nikola, Sivas akınlarını kesmesi ve zamanında müdahaleleriyle dikkat çekti.

NDAO FABRİKA AYARLARI

Konyaspor ileri ucuna önemli katkılar sağlaması beklenen isimlerden Ndao, Sivasspor mücadelesinde hücum hattında önceki haftalara göre çok daha etkili bir görüntü çizdi. Tecrübeli oyuncu 68'de yerini Yusuf'a bıraktı.

BAMBAŞKA KONYASPOR

Teknik Direktör Ali Çamdalı, ikinci yarıya bambaşka bir oyun sistemiyle başladı. Rakibinin üzerine çok daha ciddi giden yeşil beyazlılar Ndao, Jevtovic ve Keyta'yla önemli pozisyonlar yakaladı. Ofansif görüntüsüyle dikkat çeken Konyaspor, bir anlamda gerçek gücünü ortaya koydu.

HAKEM SINIFTA KALDI

Sivasspor'un sert oyununa müsade eden hakem Yasin Kol, vermediği fauller ve yanlış kararlarla maçın skoruna da oyunun kaderine de etki eden en önemli etkenlerden biri oldu. Oyunu geren hakem sahadaki 9 oyuncuya sarı kart gösterdi.

KONYASPOR YAPAMADI

Sahada iki takımın da büyük mücadelesi şeklinde geçen maçta kazanan çıkmadı. Sivasspor'a beraberliği getiren en önemli isim hiç şüphesiz Ali Şaşal Vural oldu.

Konyaspor, aldığı beraberlikle 8 puana çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.