Konya'ya Bir Arıtma Tesisi Daha

Konya'ya Bir Arıtma Tesisi Daha

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Derebucak ilçesine inşa ettiği ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki tamamlanma oranına ulaştı.

Derebucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin İnşaatı Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, çevre koruma ve atık suyun zararlı etkilerini ortadan kaldırma hedefiyle atıksu arıtma tesisleri inşaatlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Derebucak ilçesinde yapımı süren İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatında yüzde 60 fiziki tamamlanma oranına ulaşıldı.

Tesisin mevcut durumunu yerinde incelemek üzere Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa ve İLBANK Bölge Müdürü Sedat Yılmaz ile birlikte sahaya çıkan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

a1-003.jpg

3 Bin Kişiye Hizmet Verecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatları doğrultusunda ilçelere yönelik atıksu arıtma tesisleri projelerine devam ettiklerini belirten Ahmet Demir, “Doğanhisar, Derebucak ve Taşkent atıksu arıtma tesislerinin ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda Derebucak Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatındayız ve tesisin inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. Mekanik ve elektrik ekipmanlarının montajı devam ediyor. Bu ekipmanlar tamamlandığında, tesisin yılsonuna kadar hizmete girmesini planlıyoruz. Tesisi yaklaşık 3 bin kişilik bir nüfusa hizmet verecek şekilde tasarladık” dedi.

a2-003.jpg

Tarımsal Amaçlı Su Kullanımı Sağlanacak

Derebucak’ın doğasını koruma ve çevre kirliliğini önleme amacıyla yapılan bu çevre dostu yatırımların önemine dikkat çeken Demir, “Derebucak, doğanın çok güzel olduğu bir bölge. Burada çevre kirliliğini önlemek açısından ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri büyük önem taşıyor. Arıtma tesisimizden elde edilen su, tarımsal faaliyetlerde kullanılabilecek nitelikte olacak. Bu tesisin Derebucak’a ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Derebucak’a kazandıracağı tesisin maliyetinin 56 milyon lira olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.