Konya'ya Süper Meyve Dopingi: Kilosu 370 liradan başlıyor

Konya'ya Süper Meyve Dopingi: Kilosu 370 liradan başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede çiftçilere yönelik fidan ve fide destekleriyle tarım projelerine katkı sağlamaya devam ediyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, yeni meyvecilik projeleriyle verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörüne yönelik desteklerini artırarak sürdürüyor. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen bu projelerde, özellikle verimliliğin artırılmasına odaklanılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemelerin önemine vurgu yaparak, yeni bir meyvecilik projesi olan aronya fidanı desteğiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

a1.jpg

“Tarımsal projelerimizi planlarken, birim alandan yüksek gelir elde edilmesi, bitkilerin su tüketimi, mekanizasyon ve işçilik giderleri gibi pek çok faktörü göz önünde bulunduruyoruz. Verimliliğin sürdürülebilirliği bizim için çok önemli. Bu bağlamda, yüksek antioksidan içeriği ve pek çok vitamin barındırması nedeniyle 'Süper Meyve' olarak adlandırılan aronyanın Konya tarımına kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şu ana kadar 165 dekar alanda 50 bin adet sertifikalı aronya fidanı desteği sağladık ve çiftçilerimiz meyvenin hasadına başladı. Aronyanın bölgemizde yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam edecek.”

a2.jpg

Çiftçiler Aronya Desteğinden Memnun

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Yeşil Tekke Mahallesi’nde aronya fidanı desteğinden faydalanan çiftçilerden Hamdi Bildirici, bu desteklerden çok memnun olduklarını belirtti. Bildirici, “Aronya, fazla su istemeyen, kuraklığa ve dona dayanıklı bir meyve. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bizi çok destekledi. Üç yıl önce başladığım aronya yetiştiriciliğinde, her yıl verim artışı görüyorum. Bütün çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanmasını tavsiye ediyorum. Destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

a3.jpg

Alternatif Ürün Aronyaya İlgi Artıyor

Son dönemde sağlığa olan olumlu etkileri nedeniyle çiftçilerin dikkatini çeken aronya, “Süper Meyve” olarak da adlandırılıyor. Kandaki kolesterol seviyesini dengelemesi, damar tıkanıklığını ve çeşitli solunum yolu hastalıklarını önleyici etkileriyle bilinen aronya, yüksek gelir getiren bir alternatif ürün olarak tercih ediliyor.

a4.jpg

Konya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde ekimi yapılan aronya, Ağustos ayından Eylül sonuna kadar hasat ediliyor ve çiftçilere önemli bir gelir kaynağı sunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür tarımsal projelere verdiği destekle, şehrin tarım sektörü her geçen gün daha da güçleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.