Körfez’de Liman Yoğunluğu Mahalleliyi Canından Bezdirdi

Körfez’de Liman Yoğunluğu Mahalleliyi Canından Bezdirdi

Kocaeli Körfez ilçesinde liman sahasına gelen tırların oluşturduğu yoğunluk ve korna sesleri, mahalle sakinlerinin hayatını kabusa çevirdi. Çevre halkı yıllardır çözüm beklerken, bir tır şoförünün tepkisi ise gündem oldu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan DP World Yarımca Limanı'na yük taşımak için gelen tırlar, çevrede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Gemilerin limana yanaştığı günlerde sokak aralarına kadar dizilen tırlar, oluşturdukları trafik ve korna sesleriyle çevre halkını isyan ettiriyor. Özellikle hasta, yaşlı ve çocuklu aileler, günün her saatinde rahatsız edici gürültüye maruz kalıyor. Mahalle sakinleri ise yaklaşık 10 yıldır bu sorun için kalıcı bir çözüm bekliyor.

Tır Şoföründen Gürültü Tepkisi: "Ayıptır, Zevkine Korna Çalıyorlar"

Gürültüden rahatsız olan bir tır şoförü, yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Şoför, meslektaşlarının durduk yere korna çalmasını eleştirerek, "Burada korna çalmanın ne anlamı var? Çaldın da ne oldu? Yükledin mi konteyneri? Kaç yaşında adamlarsınız, millet rahatsız oluyor. Senin hiç mi evin barkın yok? Şu evdekilere yazık. Başkası senin evinin yanında korna çalsa sen rahat eder misin? Liman sahibi zaten burayı istila etmiş ve yerleşim yerine liman kurmuş. Ayıptır, zevkine korna çalıyorlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Mahalle Sakinleri Yıllardır Çözüm Bekliyor

Yaklaşık 10 yıldır DP World Yarımca Limanı’nın yakınında yaşayan Çiydem Değer, süregelen sorunu şu sözlerle anlattı: "Ben ilk geldiğimde burası yeni açılmıştı. Ses konusunda çok sıkıntılar yaşadık. Belirli günlerde gemi geldiği zaman aşırı yoğun oluyor. Kornalar, motor sesleri evlerin içine kadar giriyor. İki kez şikayetçi oldum ama hâlâ bir çözüm bulunamadı. Çocuklar uykusuz kalıyor, hastalar rahatsız oluyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı."

Körfez’de Liman Yoğunluğu Mahalleliyi Canından Bezdirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler