Korkutan Açıklama: Beklenen Artçı Deprem Hâlâ Gerçekleşmedi

Korkutan Açıklama: Beklenen Artçı Deprem Hâlâ Gerçekleşmedi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin beklenen büyük artçı olmadığına dikkat çeken Melih Baki, bölgenin rahatlaması için 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir artçı deprem gerektiğini vurguladı.

Kahramanmaraş'ta saat 09.31'de Pazarcık merkezli 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın açıklamasına göre, depremin derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı, Gaziantep, Adana ve Osmaniye gibi çevre illerde de hissedildi.

Beklenen Artçı Deprem Henüz Yaşanmadı

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkez Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, depremin ardından yaptığı açıklamada, meydana gelen depremin beklenen büyük artçı olmadığını belirtti. "7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin artçısı olarak 6 ile 6,6 büyüklüğünde bir depremin beklenildiğini" ifade eden Baki, bu depremin gerçekleşmesi durumunda bölgenin uzun süre rahatlayacağını söyledi.

Korkutan Açıklama: Beklenen Artçı Deprem Hâlâ Gerçekleşmedi

"Bölge 6,6 Büyüklüğündeki Bir Deprem ile Rahatlar"

Baki, "Kahramanmaraş, Malatya ve Bingöl arasındaki ikinci blok henüz tam yerine oturmadı. Bu süreç tamamlanana kadar artçı depremler devam edecek" diyerek, bölgenin tam anlamıyla rahatlaması için 6 büyüklüğünde bir artçı deprem gerektiğine dikkat çekti.

Hazırlıklı Olma Uyarısı

Baki, olası artçı depremler için herkesin hazırlıklı olması gerektiğini ve gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.