Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor

Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 21 Eylül’de kapılarını açıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleştirilen 21. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 21 Eylül’de başlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve derin bir kültürel mirasa sahip olduğunu belirterek, bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için festivale büyük önem verdiklerini vurguladı.

Festivalin amacının bu kültürel mirası korumak olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, "Bu yıl 21. kez sanatseverlerle buluşacak festivalimizde, konserlerden sergilere, söyleşilerden çocuk etkinliklerine kadar birçok etkinlik olacak. Festivalin açılışı, 21 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de Mevlana Meydanı'nda '99 Neyzen 99 Semazen, Ru Be Ru Yüz Yüze Devran' ismiyle düzenlenecek konserle başlayacak." dedi.

mistik.jpg

10 Ülkeden 40 Sanatçı Katılıyor

Festival kapsamında bu yıl 10 farklı ülkeden 40 sanatçının ağırlanacağını belirten Başkan Altay, “21 ayrı konser programı gerçekleştirilecek. Her bir performans, ruhumuzu besleyen, mistik melodilerle dolu olacak. Festivalimizin ücretsiz ve halka açık konserleri, Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek. Tüm vatandaşlarımızı, hem şehrimizin güzelliklerini keşfetmeye hem de bu özel müzik festivaline katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

30 Eylül’e Kadar Konya’da Mistik Müzik Rüzgarı Esecek

21 Eylül’de başlayacak olan festival, 30 Eylül’e kadar sürecek. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek etkinliklerde; Miralem Miralemov, Balkan İlahileri, Al Firdaus Ensemble, Sanam Marvi, Hind Hamed ve Şehzam Nazeri gibi isimler sahne alacak. Mevlana Meydanı'nda düzenlenecek halka açık programlar arasında ise Ömer Faruk Belviranlı, Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu’nun gösterileri yer alacak.

Çocuklar İçin Etkinlikler ve Müzik Kampı

Festival boyunca 22-26 Eylül tarihlerinde Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat’ta akademisyenlerin katılımıyla Mistik Müzik Kampı düzenlenecek. Ayrıca, 27-29 Eylül tarihleri arasında Kültürpark Amfi Tiyatro’da çocuklar için özel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Festivalle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler “mistikmuzikfestivali.com.tr” adresini ziyaret edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.