Kulu’da yaklaşık 750 bin dekarlık alanda arpa ve buğday ekimine başlandı

Kulu’da yaklaşık 750 bin dekarlık alanda arpa ve buğday ekimine başlandı

Konya'nın Kulu ilçesinde çiftçiler, 2025 hasadına yönelik buğday ve arpa ekimine başladı. Yaklaşık 500 bin dekara buğday, 250 bin dekara arpa ekilecek.

Konya'nın Kulu ilçesinde 2025 yılı hasadı için buğday ve arpa ekimine start verildi. Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, bu yıl ilçe genelinde toplam 750 bin dekarlık alana ekim yapılacağını belirtti. Bu ekim çalışmalarında 500 bin dekara buğday, 250 bin dekara ise arpa tohumları ekiliyor.

Kaliteli Mahsul İçin Doğru Ekim Teknikleri

Cengiz Öztürk, çiftçilerin daha verimli ve kaliteli mahsul elde edebilmesi için ekim tekniklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Öztürk, "Çiftçilerimiz, ekim yapılacak arazilerin iyi hazırlanmasına, toprak kalitesine göre dekar başına kullanılacak tohum ve gübre miktarına özen göstermelidir," dedi. Ayrıca, toprağın kaldırabileceği oranda ekim yapılmasının ve kaliteli tohum kullanımının verimi doğrudan etkileyeceğine dikkat çekti.

"Hayırlı ve Bereketli Bir Sezon Olsun"

Öztürk, bu yıl ekim çalışmalarının her zamanki tarihlerde başladığını ifade ederek çiftçilere şu temennilerde bulundu: "Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli ve kazasız bir sezon diliyorum. 2025 hasadında bol verim almayı umut ediyoruz."

Kulu’da yaklaşık 750 bin dekarlık alanda arpa ve buğday ekimine başlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.