Kurban Bayramı Tatilinde Trafik Kazalarında 62 Kişi Hayatını Kaybetti

Kurban Bayramı Tatilinde Trafik Kazalarında 62 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen trafik kazalarında 62 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Trafik Kazalarında 62 Kişi Hayatını Kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk yedi gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili üzücü bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, bayram tatilinin başından beri 62 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi ise yaralandı.

Denetimler 24 Saat Esasına Göre Sürdü

İçişleri Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili süresince trafik polislerinin ve jandarma trafik ekiplerinin 24 saat boyunca denetimlerine devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, sadece son 24 saat içinde 597 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

Önlemler ve Uyarılar

Bakan Yerlikaya açıklamasında, vatandaşları aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri takmaya ve trafik kurallarına uymaya çağırdı. Yolculukların sevdiklerle buluşmak için olduğunu vurgulayan Bakan, herkesin güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye genelindeki trafik kazalarının önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceği ifade edilen açıklamada, kazaların azaltılması için tüm sürücülerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.