Küresel Yazılım Krizi Sektörleri Felç Etti: Havacılıktan Bankacılığa Kadar Etkiler

Küresel Yazılım Krizi Sektörleri Felç Etti: Havacılıktan Bankacılığa Kadar Etkiler

Küresel çapta yaşanan yazılım sıkıntısı, havacılık, bankacılık ve sağlık sektörlerinde büyük aksamalara yol açtı. Uçuşlar durduruldu, bankacılık işlemleri yapılamıyor ve birçok sistem erişilemez hale geldi.

Son günlerde dünya genelinde yaşanan büyük bir yazılım sıkıntısı, bankacılık, havacılık ve sağlık sektörlerinde önemli aksamalara neden oldu. Birçok havalimanında uçuşlar durdurulurken, bazı bankalarda işlemler yapılamıyor. Bu durum, küresel çapta yazılım konusunda büyük bir krizin yaşandığını gösteriyor.

Microsoft Kaynaklı Sorunlar Tüm Dünyayı Etkiliyor

Yazılımcı Berkay Çatak, yaşanan sorunun Microsoft kaynaklı olduğunu belirtti. Çatak, "Microsoft'tan yanıt alamayan tüm sağlayıcılar çöküyor. Bu aşamada son kullanıcının yapabileceği bir şey yok maalesef. Kullanıcılar bilgisayarlarının ayarlarını değiştirmesinler; Microsoft taraflı sorun düzeldiğinde bilgisayar eskisi gibi sağlıklı bir şekilde açılacak" dedi. Çatak, ayrıca, küresel bir sorun olduğundan, VPN kullanımının da bu aşamada bir çözüm sağlamadığını vurguladı.

Sektörlerde Yaşanan Sorunlar ve Kesintiler

ABD, İngiltere, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerde yazılım sorunlarının yaşandığı bildiriliyor. Sydney ve Berlin havalimanlarında uçuşlar durdurulurken, ABD'deki üç büyük havayolu şirketi United, Delta ve American Airlines da uçuşlarını durdurdu. Ayrıca, Londra borsasında işlem aksaklıkları yaşanırken, Sky News ve İngiltere'nin en büyük demiryolu operatörü de IT sorunları nedeniyle uyarılarda bulundu.

Türk Havayolları ve Diğer Havayollarında Problemler

Türk Havayolları, check-in, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde sorunlar yaşandığını duyurdu. İspanya'da tüm havalimanlarında teknik sıkıntılar yaşanırken, İsrail Merkez Bankası da CrowdStrike sorununun bankaları etkilediğini açıkladı. Hindistan'ın SpiceJet havayolu şirketi ve Hong Kong Havalimanı da benzer teknik sorunlar yaşadıklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.