Meram Belediyesi'nden Satış İlanı: Depolu Dükkan ve Taşınmazlar İhale Usulüyle Satılacak

Meram Belediyesi'nden Satış İlanı: Depolu Dükkan ve Taşınmazlar İhale Usulüyle Satılacak

Meram Belediyesi, mülkiyetinde bulunan çeşitli taşınmazları kapalı ve açık teklif usulüyle satışa sunuyor. İhale 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek.

Depolu Dükkan Kapalı Teklif Usulüyle Satılacak

Meram Belediyesi’ne ait Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan, 27213 ada, 6 parsel üzerindeki zemin kat depolu dükkan 25.000.000,00 TL muhammen bedelle satışa sunulacak. Toplam 372 m² alana sahip olan bu bağımsız bölüm için 750.000,00 TL geçici teminat ödemesi yapılması gerekiyor. İhale, 2886 sayılı kanun hükümleri ve şartnamesine uygun olarak “Kapalı Teklif” yöntemi ile gerçekleştirilecek. Ayrıca, 3065 sayılı kanunun 17. maddesi uyarınca KDV’den muaf tutulacak.

İhaleye Katılım Şartları

İhaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini en geç 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 12.30’a kadar, Meram Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta yoluyla gönderilecek tekliflerin de 12.30’a kadar ilgili birime ulaşması şarttır. Aksi takdirde, posta gecikmesi nedeniyle geç gelen teklifler işleme alınmayacak.

Ödeme Koşulları

İhale bedelinin %20’si peşin ödenirken, kalan tutar 11 eşit taksitte ödenecek. Ayrıca damga vergisi, sözleşme damga vergisi ve diğer masraflar peşin olarak tahsil edilecek. Taksitler sözleşmenin yapıldığı gün esas alınarak her ay aynı tarihte ödenecek.

Taşınmazların Açık Teklif Usulüyle Satışı

bka2.jpg

Meram Belediyesi, ayrıca çeşitli taşınmazları da “Açık Teklif” usulüyle satışa sunuyor. Tapu bilgileri, muhammen ve geçici teminat bedelleri ilanla birlikte belirtilen taşınmazların ihalesi, 2 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15.10’da yapılacak. İhaleye katılacakların geçici teminatlarını ihale gününden bir gün önce mesai bitimine kadar yatırmaları ve gerekli evrakları teslim etmeleri gerekmektedir.

bka.jpg

Ödeme Planı

Açık teklif usulüyle satılacak taşınmazlar için ihale bedelinin %30’u peşin ödenecek. Kalan bedel ise 8 eşit taksitte tahsil edilecek. Ayrıca, ihale bedeli üzerinden hesaplanan damga vergisi, kesin teminat ve diğer masraflar da peşin olarak tahsil edilecektir.

Meram Belediyesi’nin bu önemli satış ihalesine katılmak isteyenler, tüm şartname ve eklerine Meram Belediye Hizmet Binası’ndaki Gayrimenkul Yönetim Bürosu’ndan ulaşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.