Muğla'da "KOBİ'lerde Koçluk 5 Nokta Eğitimleri" başladı
Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin stratejik ortağı olduğu “KOBİ’lerde Koçluk: 5 Nokta Eğitimleri” Muğla'da başladı- MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil:-"KOBİ’ler ülke ekonomisi
MUĞLA (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin stratejik ortağı olduğu “KOBİ’lerde Koçluk: 5 Nokta Eğitimleri” Muğla'da başladı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil, KOBİ’lerin ülke ekonomisinin can damarı olduğunu ve çalışmalarına bu doğrultuda ağırlık verdiklerini söyledi.KOBİ’lerin rekabet edebilirliğini arttıracak, sistemin büyük aktörleri karşısında daha kuvvetli olmalarını sağlayacak çalışmalara öncelik verdiklerini belirten Dişcigil, "KOBİ’ler ülke ekonomisi için hem büyümenin motoru, hem istihdam ve ihracatı sürükleyen hem de yapılan yatırımın yarısını üstlenen çok önemli bir değer kaynağıdır. Büyümeyi dengelemek ve sürdürebilir kılmak için tek yol KOBİ'leri ateşlemektir" diye konuştu.KOBİ’lerin uluslararası sistemden ve krizlerden en çok etkilenen aktörler olduklarını vurgulayan Dişcigil, şöyle devam etti: "Yaşadıkları sorunları azaltmak ve KOBİ’leri güçlendirmek için pazarlama, araştırma geliştirme, finansal araçların yönetimi konularının çözümü ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik mekanizmaların oluşturulması önem arz etmektedir. Bu bağlamda düzenlenen bu eğitimler ile bölgemizdeki KOBİ’lerin bu fırsatı değerlendirerek kendileri için bir avantaja dönüştürmelerini dilerim.”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Proje Koordinatörü Doç. Dr. Tuğba Uçma Uysal da projede 5 ülkeden 5 farklı partnerin yer aldığını söyledi.Uysal, proje amaçları arasında, yenilikçi KOBİ anlayışını geliştirmek, KOBİ koçluğunu işletme yönetiminin bir aracı haline dönüştürerek karar verme, risk yönetimi, gerçeğe uygun finansal raporlama ve etkin kontrol sistemlerinin geliştirilmesine öncülük etmek olduğunu söyledi.Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güler Sağlam Arı, KOBİ’lerde Öğrenme, Gelişme ve Büyüme Aracı Olarak Koçluk ile KOBİ’lerde Karar Alma ve Stratejik Yönetim konularında katılımcıları bilgilendirdi.Eğitimin öğleden sonra oturumunda ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruziye Cop, KOBİ’lerde Pazarlama ve Satış Koçluğu, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ganite Kurt da KOBİ’lerde Muhasebe ve Finans Koçluğu konusunda sunum yaptı.
AA
Kaynak: