Musul'daki sokak çatışmaları

Musul'daki sokak çatışmaları

Güvenlik güçleri ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 7 asker hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı ve en az 31 terörist etkisiz hale getirildi

MUSUL (AA) - Irak’ta güvenlik güçleri ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 7 askerin hayatını kaybettiği, 5 askerin yaralandığı ve en az 31 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yüzbaşı Humam Abbud el-Halidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul kentinin Tahrir Mahallesi'ni kurtarmaya çalışan güvenlik güçleri ile DEAŞ militanları arasında çatışmalar yaşandığını hatırlattı.

Halidi, çatışmalarda son 24 saatte aralarında bir yüzbaşı ve bir teğmenin de bulunduğu 7 askerin hayatını kaybettiğini, 5 askerin yaralandığını dile getirdi.

Örgütün keskin nişancı ve intihar eylemcileri kullanmasının güvenlik güçleri saflarında kayıplara neden olduğunu anlatan Halidi, çatışmalarda güvenlik güçlerine ait iki aracın kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Şu ana kadar ölen teröristlerin sayısının 31 olarak tespit edildiği bilgisini paylaşan Halidi, teröristlere ait 4 aracın da kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.

Halidi, güvenlik güçlerinin kontrolü sağlanan bölgeleri mayın ve patlayıcı yüklü araçlardan temizlemeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Musul'daki sokak çatışmaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı