Musul'daki terör bir gencin hayatını kararttı

Musul'daki terör bir gencin hayatını kararttı

MUSUL (AA) - REWA MAHMUT HASAN - Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından başlatılan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında geri alınan köylerde...

MUSUL (AA) - REWA MAHMUT HASAN - Irak ordusu ve Peşmerge güçleri tarafından başlatılan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında geri alınan köylerde acı hikayeler ortaya çıkıyor.

Musul vilayetinde zeytinlikleri ile meşhur Başika kasabasındaki Faziliye köyünde yaşayan 20 yaşındaki Şakir Mahmud'un hikayesi yürek burkuyor.

Mahmud, AA muhabirine 8 ay önce köyden birkaç kilometre mesafede yer alan babasına ait zeytinlikte çalışırken, nereden geldiği bilinmeyen bir kurşunun isabet etmesi sonucu sakat kaldığını belirtti.

Silahlı saldırı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mahmud, ailesinin yardımıyla hayat mücadelesini sürdürüyor.

Saldırının nasıl meydana geldiğini Mahmud şu sözlerle anlattı:

"Zeytinlikte işimi bitirdikten sonra eve dönmek üzereyken sol ayağıma isabet eden mermi nedeniyle yere düştüm. Vuruldum diye yüksek sesle bağırmamdan sonra çevrede çalışan komşularım apar topar beni alıp köye getirdi."

DEAŞ'ın kuşatması altındaki köyden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki hastanelere sevk edilmesinin mümkün olmadığını aktaran Mahmud, "Çaresiz bir şekilde üç arkadaşımın yardımıyla özel bir araç içerisinde Musul'daki hastaneye götürüldüm. Orada 15 günlük tedavinin ardından taburcu edildim." dedi.

Hastanedeki imkanların çok kısıtlı olması ve ilaç sıkıntısından dolayı gerekli tedavilerin yapılamadığını söyleyen Mahmud, sedye üzerinde götürüldüğüm hastaneden tekerlekli sandalyeyle çıkarıldım." ifadesini kullandı.

Mahmud, sol bacağına isabet eden mermi çekirdeğini hatıra olarak cebinde sakladığını belirtti.

Zeytin ağaçlarının tek geçim kaynakları olduğunu söyleyen Mahmud, "Benim dışımda ailemden tarlaya gidip çalışacak başka bir ferd yok. Sakatlığımın kalıcı olup olmadığını bile henüz tam olarak bilmiyorum. Belki farklı gelişmiş tekniklerle tekrar ameliyat olabilirsem, ayağa kalkabilirim. Evimize birisinin ekmek getirmesi gerekiyor." dedi.

DEAŞ'ın iki buçuk yıldan uzun bir süre boyunca elinde tuttuğu Musul'un kuzeydoğusundaki Başika kasabasına bağlı Faziliye köyü, kısa bir süre önce Peşmerge güçleri tarafından geri alınan köylerin arasında yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı