Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi

NEÜ, başarılı akademisyenleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen "Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri" programının dördüncüsünü gerçekleştirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), bünyesinde görev yapan başarılı akademisyenleri ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri" programının bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. NEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ yöneticileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Rektör Zorlu: "Başarı İklimi Oluşturma Gayretindeyiz"

Programda ilk olarak kürsüye gelen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, başarının rekabetçi ve teşvik edici iklimin olduğu yerlerde meydana geldiğini belirterek, "Başarı iklimi oluşturma gayretimizin altında kuşkusuz; üretilen bilgiyi üretime, sanayiye, iş hayatına, sağlığa, kültüre, sanata aktararak toplumsal faydaya dönüştürmek yatıyor. Bu yüzden başarı hikâyelerini daha fazla görünür kılmak ve özendirici olmak çabasındayız. Amacımız ve temennimiz Necmettin Erbakan Üniversitesinde ilelebet başarı ikliminin yaşamasıdır. Akademisyenlerimizin başarıları, üniversitemizin başarı üzerine kurulu kimliğini daha da güçlendirmektedir," dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın Konuşması

Konya'da olmaktan ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, ödül alacak tüm akademisyenleri tebrik etti ve "Ülkemizin gelişmesinde, sorunların çözümünde alacakları sorumluluk ve oynayacakları önemli rollerde kendilerine kolaylıklar diliyorum" dedi. Konuşmasının ardından NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Prof. Dr. Hasan Mandal'a hediye takdiminde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'dan Teşekkür

Konya'yı her manada geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bugün ödül alacak tüm akademisyenlere tüm Konyalılar adına, bilime ve şehrimize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Konya'mız her anlamda gelişsin ve Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olsun diye arzu ediyoruz. 200 yıl başkentlik yapmış, doğudan ve batıdan gelen bilim insanlarını bundan 800 yıl önce misafir etmiş, bilim ordusu ve medeniyet inşa etmiş bir şehre kıymetli üniversiteler ve kıymetli akademisyenler yakışır," ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri Töreni Gerçekleştirildi

Vali Özkan: "Bu Organizasyonlar Gençlere Önemli Bir Motivasyon"

Konya Valisi Vahdettin Özkan da ödül alan tüm akademisyenleri tebrik ederek, "Necmettin Erbakan Üniversitemizin oluşturmuş olduğu bilgi edinme ikliminden şehir olarak istifade ediyoruz. Çocuklarımızı bilim yolculuğunda nasıl motive ederiz, nasıl iştiyaklı hale getiririz konularını toplum olarak daha da önemsemeliyiz. Bu tür organizasyonların da buna vesile olacağını düşünüyorum," şeklinde konuştu. Özkan, şehirdeki tüm aktörlerin dayanışmasının önemine değindi.

Akademisyenler Farklı Kategorilerde Ödüllendirildi

Törende NEVA Teşvik Ödülü, NEÜ'nün Yıldızları, NEÜ'nün Genç Yıldızları, Sanat İnsanı Ödülü, Sanat Teşvik Ödülü, Proje Performans Ödülü ve Patent Ödülü kategorilerinde başarılı olan akademisyenlere plaket ve ödülleri verildi. Bu ödüller, akademisyenlerin motivasyonlarını artırmak ve onları yeni başarı hikâyeleri yazmaya teşvik etmek amacıyla veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler