NEÜ'nün 7 Lisans Programına TYÇ Logosu

NEÜ'nün 7 Lisans Programına TYÇ Logosu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) bünyesindeki 7 lisans programı, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosunu diploma ekleri, mezun belgeleri ve transkriptlerde kullanma hakkı kazandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, akreditasyon sürecinde büyük bir başarıya imza attı. Üniversitenin Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde yer alan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği ile Hemşirelik Fakültesi'ndeki Hemşirelik lisans programları TYÇ logosunu kullanma hakkını elde etti.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu'dan Tebrik NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, lisans programlarının yöneticilerini ve akademisyenlerini tebrik ederek, "Öğrenciler bir bölümü tercih ederken üniversitenin isminden ziyade fakülte ya da bölümün akredite olup olmadığına bakıyor. Akredite olmuşsa, diploması uluslararası arenada geçerliliğe sahip oluyor. TYÇ logosunu kullanma hakkını elde edebilmeniz için de ilk şart lisans programının akrediteye sahip olması. Diplomasında TYÇ logosunu taşıyan öğrencilerin diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor ve istihdam imkanları çok daha fazla. Üniversitemizin başarılarına katkıda bulunan tüm idari ve akademik personele teşekkür ediyorum," dedi.

TYÇ Nedir? Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olarak tasarlanmış bir ulusal yeterlilik çerçevesidir. TYÇ, ilk, orta ve yükseköğretim dahil olmak üzere mesleki, genel ve akademik eğitim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan yeterliliklerin esaslarını belirler. Ayrıca, yeni yeterliliklerin geliştirilmesi, mevcut yeterliliklerin iyileştirilmesi, önceki öğrenmelerin tanınması ve yeterlilikler arası geçiş imkanlarının belirlenmesini hedefler.

TYÇ'nin Hedefleri TYÇ, yeterliliklerin uluslararası kıyaslanabilirliğini sağlamak amacıyla eğitim ve öğretim sistemi ile iş piyasasının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurur. Bu doğrultuda birçok politika ve strateji dokümanı incelenmiş, paydaşlarla yapılan toplantılar sonucunda temel hedefler belirlenmiştir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin eğitimde kaliteyi artırma yolundaki bu önemli adımı, hem öğrenciler hem de mezunlar için büyük bir avantaj sağlıyor. TYÇ logosuna sahip diplomalar, uluslararası arenada daha hızlı tanınma ve daha geniş istihdam imkanları sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.