Önce Batı Sonra Doğu ve Konya da Sallandı

Önce Batı Sonra Doğu ve Konya da Sallandı

Türkiye bugün depremlerle başladı. İlk olarak Kütahya'da yaşanan 3.4'lük deprem ve sonrasında Erzincan, Gümüşhane ve Hatay'da depremler kaydedildi. Son depremin adresi ise Konya oldu.

Konya'da deprem kaydedildi. Richter ölçeğine göre deprem Konya'nın Meram ilçesi Kızılören Mahallesi'nde kaydedildi. Hassas ve duyarlı kişilerin hissettiği düşünülen depremin derinliği 7 kilometre.

7 KİLOMETRE NEYİ İFADE EDİYOR?

Konya'da bugüne kadar kaydedilen orta ölçekli ve küçük depremlerin tamamı ortalama 7 kilometre derinlikte kaydedildi. Bu da Konya'nın bu mesafeye kadar yumuşak olduğunu ve üst katmanların biraz daha yumuşak olduğunu gösteriyor.

Bunun yanı sıra Konya'da 2.3 büyüklüğe kadar olan depremler şehrin zemin yapısının sıvılaşmaya müsait olduğunu gösteriyor. Alüvyon yapıya sahip Konya'nın yerleşim yerlerinin olası büyük depremlerde vereceği kayıplar korku vermeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.