
Orhan Samur kabri başında anıldı
Beyşehir Gölünde 17 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan tekne kazasında eşi ve üç çocuğu ile birlikte hayatını kaybeden gazeteci Orhan Samur, vefat yıldönümünde Musalla Mezarlığındaki kabri başında anıldı
Gazeteci Yazar İhsan Kayseri’nin tertip ettiği anma programına, Konya Postası’nın kurucusu Durmuş Alagöz, çalışma arkadaşları TSYD Konya Şubesi 2. Başkanı Ahmet Eser, Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mustafa Güden, eski Milletvekili Hüseyin Arı, Postnişin Mustafa Holat, eğitimci Muammer Tosun, Dağcılık İl Temsilcisi Recai Kıcıkoğlu, yazar Cenap Kendi, merhum Orhan Samur’un ağabeyi Ahmet Samur ve aile yakınları katıldı.
Orhan Samur’un meslek hayatı ile ilgili bir konuşma yapan Gazeteci Yazar İhsan Kayseri “Yazmaya genç yaşta, öğrenciliği sırasında başlayan Orhan Samur, yazdığı hikaye ve şiirleri yayınlanmak üzere götürdüğü Konya Postası Gazetesi’nde, gazetenin sahibi Durmuş Alagöz’ün dikkatini çeker ve böylelikle mesleğe başlar. Daha sonra bir müddet Türkiye’de Yarın Gazetesi’nde çalışır ve tekrar Konya Postası’na dönüş yapar. Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gazetecilik kursları açarak mesleğe birçok isim kazandırır. Örnek bir meslek hayatı olmuştur. 17 Temmuz 1993 tarihinde düzenlenen bir Beyşehir gezisi sırasında, bindikleri balıkçı teknesinin alabora olmasıyla, eşi Satı hanım, çocukları Ali, İbrahim ve İsa ile birlikte hayatını kaybetmiştir. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Gazeteci Durmuş Alagöz’de Orhan Samur’un dolu dolu bir meslek hayatı olduğunu belirterek “Her şeyden önce dürüsttü. Konya ve Konya’nın hassasiyetlerine sahip çıkan bir insandı. Eğitici yönü ön plandaydı. Yaptığı haberlerle gündem oluşturan bir insandı” dedi.
KGC Genel Sekreteri Mustafa Güden’de, Hacıveyiszade Camiin inşası sırasında, yaşanan tartışmaları hatırlatarak “Bu büyük eserin yapımı için en büyük destekçilerden biri de dönemin Konya Postası Yazı İşleri Müdürü merhum Orhan Samur idi. Böyle bir eserin önünü kesmek isteyenlere karşı yazılarıyla bir duruş gösterdi ve cami yapılmasını destekledi. Bu büyük eserin yapımına böyle bir katkısı olmuştu” dedi.
Daha sonra Şair Yazar İsmail Desteli, Orhan Samur için yazdığı şiiri okudu. Ardından Uğurlu Camii imamı Ferhat Elma ve İsmail Detseli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarıyla mezarlıktaki program sona erdi.
Ardından, merhum Orhan Samur’un ağabeyi Ahmet Samur, kardeşinin dostlarını Tatköy’deki evinde iftarda misafir etti.
