ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor

ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman ürünlerinin takibini yenilikçi barkod sistemi ORKOD Uygulaması ile yapacak. ORKOD sayesinde orman ürünlerinin üretim süreci şeffaf hale gelecek, usulsüzlüklerin önüne geçilecek.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, orman ürünlerini damga işleminden yarı mamül haline gelene kadar takip edebilecek ORKOD Uygulaması’nı hayata geçiriyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün "Ormancılık Faaliyetlerinde Kullanılacak Damga veya Damga Yerine Geçecek İşaretlere Ait Yönetmelik" çerçevesinde yürürlüğe giren bu yenilikçi uygulama, sektörde dijital dönüşümün önünü açıyor.

Bu yeni sistem sayesinde orman ürünlerinin üretim sürecindeki her aşama kayıt altına alınarak şeffaflık sağlanacak ve usulsüzlüklerin önüne geçilecek. Aynı zamanda üretim ve e-satış uygulamaları entegrasyonu ile hem üreticilerin hem de alıcıların iş süreçleri kolaylaşacak.

ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor

Eğitimler Hem Teorik Hem Uygulamalı Gerçekleştirildi

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ORKOD Uygulaması’nın devreye girmesiyle birlikte çalışanlarına teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. Bölge Müdürü Rifat Ataş, Orman Endüstri Mühendisi Caner Türker, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Necati Kulak gibi isimlerin katılımıyla düzenlenen eğitimlerde, pilot bölge olarak seçilen Mersin’de farklı cihazlar kullanılarak testler yapıldı. Üretim sahaları ve satış depolarında uygulamalı eğitimler düzenlendi.

Bozyazı’da Uygulamalı Kesim Teknikleri Eğitimi

Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü, doğru ağaç kesme teknikleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na uygun çalışma prensipleri hakkında eğitim düzenledi. Bozyazı ve Tekmen şefliklerinde gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Bu eğitime Orman İşletme Müdürü Fahri Uzlar, orman muhafaza memurları ve orman köylüleri katıldı.

ORKOD Uygulaması ile Orman Ürünleri Dijital Takibe Alınıyor

Sektörde Dijital Dönüşüm ve Şeffaflık Sağlanacak

ORKOD Uygulaması, orman ürünlerinin üretim aşamasından itibaren dijital olarak izlenmesini sağlayarak sektörde devrim niteliğinde bir yenilik sunuyor. Bu sistem sayesinde orman köylüleri ve üreticiler işlerini daha şeffaf ve güvenli bir ortamda sürdürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.