Ormanlara girişin yasak olduğu Konya'nın ciğerleri yanıyordu

Ormanlara girişin yasak olduğu Konya'nın ciğerleri yanıyordu

Konya'da piknik yapılması yasak olan Meram'ın meşhur bölgesi Aydınçavuş'ta çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Yerleşim yerlerine yakın bir bölgede meydana gelen yangında büyük bir facia riski de bertaraf edildi.

Aşırı sıcaklar ve orman yangını tehlikesi nedeniyle Konya'da 30 Eylül'e kadar ağaçlık alanlar ve ormanlara girişler yasaklanmış durumda. Buna rağmen zaman zaman Konya'nın ormanlık alanlarında kısa süreli yangınlar yaşanıyor. Yetkililer, bu yangınların sebebinin sigara izmariti ve bazı mercek görevi gören cam kırıkları olabileceğini değerlendiriyor.

Yangın, Aydınçavuş piknik alanında akşam saatlerinde başladı. Sık ağaçlık alanın alevlere teslim olmasıyla birlikte bölgeye yoğun duman hakim oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yaklaşık bir saatlik müdahalenin ardından ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı. Büyük bir facianın da önüne geçilmiş oldu. Yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşları piknik yasak bölgelerde piknik yapmamaları ve ormanlık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Aşırı sıcak havalarda orman yangınlarının riskinin arttığına dikkat çekiliyor.

Konya'da son zamanlarda artan orman yangınları endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. Yetkililerden bu konuda daha sıkı denetimler ve caydırıcı cezalar uygulanması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.