Özel Sektör Öğretmenlerinin Taban Maaşı İçin Adımlar Atılıyor

Özel Sektör Öğretmenlerinin Taban Maaşı İçin Adımlar Atılıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel eğitim sektöründe çalışan öğretmenlerin taban maaşı konusunun kanunla çözüleceğini ve bu konuda gerekli adımların atıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde sendikalarla yapılan toplantının gece yarısına kadar sürdüğünü hatırlatan Bakan Tekin, toplantının verimli geçtiğini ve özel sektör öğretmenleriyle de görüştüklerini vurguladı. Tekin, "Kısa bir şey diye geçiştirmesinler. Bakanlıktaki tüm birim amirlerimiz oradaydı. Tablo böyleyken kısa ayaküstü bir görüşme olarak lanse edilmesin lütfen" dedi.

"Görüşmüyorlar Gibi Lanse Edilmesinden Rahatsızım"

Bakan Tekin, kamuoyunda özel sektör öğretmenleri temsilcileriyle görüşmüyorlarmış gibi bir algı yaratılmasından rahatsız olduğunu belirtti. Tekin, "Daha ne kadar görüşeceğiz? Görüşüyoruz, problemlerin çözümü için adım attığımızı ve çaba sarf ettiğimizi kendileriyle paylaşıyoruz. Pazartesi gecesi toplantımız biter bitmez tekrar söylüyorum, 'Gece 00.00'da bitti toplantımız. Onlar bekliyorlardı görüştük.' Sanki onları bekletiyormuşuz gibi bir algı da veriyorlar, bu da yanlış. Bizim zaten devam eden bir toplantımız vardı. Kendileri randevusuz geldi, biz toplantımız bittikten sonra kendileriyle görüştük" ifadelerini kullandı.

Taban Maaş ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

Taban maaş konusunun Öğretmenlik Meslek Kanunu'na eklenmesi üzerine bir çalışma olup olmadığı sorusu üzerine Bakan Tekin, "Bu iş kanunuyla çözülecek bir konu. Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz. İyi niyetle problemleri çözmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları, özel sektör öğretmenlerinin maaş ve diğer sorunlarının çözümü için bakanlığın kararlı adımlar attığını göstermektedir. Bakanlık, eğitim sektöründeki problemlerin çözümü için çalışmalarına devam etmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler