Özel'den Erdoğan'a Özür Polemiği Yanıtı: Kutuplaşma Değil, Kucaklaşma İstiyoruz

Özel'den Erdoğan'a Özür Polemiği Yanıtı: Kutuplaşma Değil, Kucaklaşma İstiyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında yaşanan özür polemiği hakkında son kez konuştu. Özel, "Benim kavgam vatandaşın yoksulluk ve işsizlik mücadelesidir" diyerek polemiği geride bırakma çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarındaki özür polemiğine son kez yanıt verdi. Özel, vatandaşların artık kucaklaşma istediğini belirterek, "Ben kavga etmem, vatandaşın derdiyle dertlenirim. Bir kavgam varsa, o da vatandaşın yoksulluk ve işsizlik kavgasıdır" dedi.

Gezi Olayları Üzerinden Yaşanan Polemik

Özgür Özel, Gezi Olayları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özür bekleyen sözlerine de değindi. Erdoğan, Gezi olaylarının Türkiye'ye zarar verdiğini belirterek, özür dilemesi gerekenlerin eylemcilere zarar verenler olduğunu söylemişti. Bu açıklamalara karşılık Özel, "Erdoğan, kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor" diyerek, vatandaşların gerçek sorunlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

"Bu Ülkede Kavgayı Bırakmak Cesaret İşi"

CHP Genel Başkanı Özel, ülkedeki yüksek tansiyonun son bulması gerektiğini belirterek, "Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak cesaret işidir. Vatandaş, kutuplaşma değil, çözüm ve hizmet istiyor" dedi. Ayrıca, Erdoğan'ın geçmişte Kadir Mısıroğlu gibi isimlere yakınlık gösterdiğini hatırlatarak, "Erdoğan, özür dilemeye gerçekten niyetliyse önce kendi çevresindeki isimlerin söylemlerine bir baksın" şeklinde konuştu.

Özel: "Vatandaş Kavgadan Bıktı"

Konuşmasının devamında Özel, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hizmet odaklı çalıştığını, belediyelerin projeleriyle vatandaşlara çözüm ürettiğini söyledi. "Biz işimize bakıyoruz, Tayyip Bey ise kavgaya. Vatandaş bu kavgadan bıktı" diyen Özel, partisinin artık kutuplaşma değil, kucaklaşma ve çözüm istediğini ifade etti.

Seçim Çağrısı: "Bugünden Tarihi Belirleyelim"

Son olarak Özgür Özel, gelecek seçimler için Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Kasım 2024 son tarih. Bugünden seçim tarihini belirleyelim ve bir sene boyunca nasıl çözüm üreteceğimizi anlatalım" dedi. Özel, bu süreçte kavga ve hakaretin geride kalması gerektiğini vurguladı.

Özel'den Erdoğan'a Özür Polemiği Yanıtı: Kutuplaşma Değil, Kucaklaşma İstiyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.