Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na Tam Destek: Kimsenin İnsafına Bırakmayız

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na Tam Destek: Kimsenin İnsafına Bırakmayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yargı süreçlerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Özel, "CHP, İmamoğlu'nun yanındadır. İstanbul'un sevgilisi, partimizin gözdesini kimsenin insafına bırakmayız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yargı sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özel, partisinin 20. Olağanüstü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, İmamoğlu'na tam destek verdi. Özel, "CHP, Ekrem İmamoğlu'nun yanındadır. İstanbul'un sevgilisi, partimizin gözdesini kimsenin kem gözlerine emanet etmeyiz, insafına bırakmayız. Herkes haddini bilecek" ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu'nun Tutumu, Partimizin Tutumudur"

Özgür Özel, İmamoğlu'na yönelik siyasi baskılara ve yargı süreçlerine dikkat çekerek, İmamoğlu'nun duruşunun parti politikalarıyla uyumlu olduğunu belirtti. Özel, "İmamoğlu'nun tutumu partimizin tutumudur. İmamoğlu'nun yanında durarak, bu çirkin girişimlere karşı dimdik ayakta duracağız" dedi.

"Yerel Seçimlerde Birliğimizi Bozmak İstediler"

CHP lideri, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partiyi bölmeye çalışan bazı çevrelerin olduğunu dile getirdi. Özel, "Partimizin yerel seçimlerdeki başarısızlığı üzerinden kariyer hesabı yapanlar oldu. Ancak bu çabaları sonuçsuz bıraktık ve yolumuza devam ettik" diye konuştu.

Filistin'e Destek Vurgusu

Özel, Filistin davasını sahiplenmenin CHP'nin tarihi bir misyonu olduğunu belirtti. "Filistin'in haklı davasını savunmak; Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sahip çıktığı bir mirastır" diyen Özel, yurtdışındaki temaslarında da Gazze'deki zulmü sürekli gündeme getirdiğini ifade etti.

Yeni Anayasa Tartışmaları

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Özel, mevcut anayasaya uyulmadığı sürece yeni bir anayasanın gündeme alınamayacağını vurguladı. Özel, "Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var, ancak önce mevcut anayasa uygulanmalıdır" dedi.

Özel'den Kayyum Uygulamalarına Tepki

Özel, Hakkari'ye kayyum atanmasıyla ilgili de sert eleştirilerde bulundu. "Manisalılar, Osmaniyeliler belediye başkanlarını seçebiliyorken Hakkarililer neden seçemesin?" diyen Özel, kayyum uygulamalarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.