Bakan Yumaklı: Çiftçi Eylemlerini CHP Organize Ediyor

Bakan Yumaklı: Çiftçi Eylemlerini CHP Organize Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçi eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, çözümün sokak eylemlerinde değil, yapıcı önerilerde olduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığın Söğütözü Yerleşkesi'nde düzenlenen "Tarım'da Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" başlıklı basın toplantısında çiftçi eylemlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yumaklı, çiftçilerin sokak eylemlerine davet edilerek çözüm aranamayacağını belirterek, eylemlerin CHP ve diğer muhalefet partileri tarafından organize edildiğini iddia etti.

Bakan Yumaklı, “Çözüm insanları sokağa davet ederek olmaz. Çözüm, soruna karşı bir çözüm önerisi getirerek olur. İlk tespitlerimize göre eylemler CHP'nin ilgili il ve ilçe örgütleri tarafından organize ediliyor. İlk dönemlerde parti flamalarının en önde yer aldığını gördük” dedi.

"Tarımda Üretim Planlamasında Su Merkezde"

Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Üretim planlamasında suyun en önemli kaynak olarak merkeze alındığını ifade eden Bakan, tarımsal kredilerin üretim planlamasına odaklandığını ve yeni destekleme modeliyle tarımda verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yumaklı, “Bitkisel üretim planlamasında suyu merkeze koyduk. Tarımsal üretim için en önemli girdinin su olduğunu biliyoruz. Hibe programları, sözleşmeli üretim ve tarım sayımı gibi uygulamalarla üretim planlamasını genişleteceğiz" diye konuştu.

"Yüzde 13 Hububat Artışı Hedefleniyor"

2027 yılına kadar bitkisel üretimde ciddi bir artış hedeflendiğini açıklayan Yumaklı, “Hububatta yüzde 13, baklagillerde yüzde 17 ve yağlı tohumlarda yüzde 22 oranında artış öngörüyoruz. 35 milyon tondan 39,5 milyon tona çıkacağız” dedi.

"Mazot ve Gübre Destekleri Artırıldı"

Yeni destekleme modeline ilişkin bilgi veren Yumaklı, “Önceki dönemde buğday için 185 lira mazot ve gübre desteği verilirken, yeni dönemde bu miktar 634 liraya çıkarıldı. Desteklerin sadeleştirildiği bu dönemde üreticilerin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandı.

"Muhalefet İnsanları Sokağa Dökmemeli"

Son dönemde kamuoyunda tartışma yaratan çiftçi eylemleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bakan Yumaklı, eylemlerin muhalefet partileri tarafından kışkırtıldığını savundu. “Bu eylemleri CHP ve HDP gibi partiler organize ediyor. Çözüm önerisi sunmak yerine insanları sokağa dökmeye çalışıyorlar. Bu yaklaşım çözüme ulaştırmaz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.