Para Tekvando Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Konya'da Hazırlanıyor

Para Tekvando Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Konya'da Hazırlanıyor

Para Tekvando Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları için Konya'da yoğun bir hazırlık süreci geçiriyor. Teknik Direktör Ali Şahin, sporcularının bu süreçte gerekli tecrübeyi kazandığını ve olimpiyatlarda başarı beklediğini vurguladı.

Para Tekvando Milli Takımı, 28 Ağustos - 8 Eylül 2024 tarihlerinde Paris'te gerçekleştirilecek Paralimpik Oyunları'na Konya'daki kamp merkezinde hazırlıklarını sürdürüyor. Takım, Teknik Direktör Ali Şahin gözetiminde antrenmanlarına devam ediyor. Şahin, sporcuların önceki başarılarının, Paralimpik Oyunları için büyük bir avantaj sağladığını ifade etti.

Sporcuların Hedefi Madalya

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na katılacak 8 milli sporcu, uluslararası müsabakalarda elde ettikleri dereceleri olimpiyatlarda da göstermek istiyor. Teknik Direktör Ali Şahin, sporcuların başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, "Sporcularımızın kazandığı tecrübelerle olimpiyatlarda zirve yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Para Tekvando Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Konya'da Hazırlanıyor

Ali Şahin'den Açıklamalar

Teknik Direktör Ali Şahin, "2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra Dünya Tekvando Federasyonu, para olimpik sıkletlerini artırdı. Biz de bu imkanları değerlendirdik ve sporcularımızı dünya seçmelerinde yarıştırdık. 2020'den sonra uyguladığımız 4 yıllık programın sonucunda 10 kişiden 8'ini paralimpik sıkletlerde olimpiyatlarda yarışma hakkı kazandı. Şimdi Konya'da planlı bir şekilde çalışarak bu başarıları olimpiyatlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Sporcuların Görüşleri

Milli Takım Kaptanı Fatih Çelik, "Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na hazırım. Önceki turnuvalarda deneyim kazandık. Bu sefer hatalarımızı telafi edip, altın madalya almayı hedefliyoruz" dedi.

Para Tekvando Milli Takımı, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na Konya'da Hazırlanıyor

Mehmet Sami Saraç ise, "Altın madalya kazanmak istiyorum. Önceki turnuvalarda yaşadığım sakatlıklar ve hatalarımı düzelttim. Şimdi kesin adımlarla ilerleyerek başarıya ulaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Meryem Betül Çavdar, "Tokyo'daki ilk mücadelemizde gümüş madalya kazandım. Paris'te ikinci Paralimpik Oyunlarımıza hazırlanıyoruz. Heyecanımız ve madalya hedefimiz yüksek. Çalışmalarımız iyi gidiyor ve güzel sonuçlarla dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.