Paris 2024'te dördüncü gün tamamlandı

Paris 2024'te dördüncü gün tamamlandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10m Havalı Tabanca Karma Takımı finalinde Sırp rakiplerine karşı mağlup olan Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki ilk atıcılık madalyasını kazandı.

10m Havalı Tabanca Karma Takımı'ndan Tarihi Gümüş Madalya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, 10m Havalı Tabanca Karma Takımı finalinde Sırp rakiplerine mağlup olarak gümüş madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyat tarihinde atıcılık spor dalındaki ilk madalyası olarak tarihe geçti.

Trap'te Rümeysa Pelin Kaya ve Oğuzhan Tüzün'ün Performansı

Kadınlar trap kategorisinde yarışan Rümeysa Pelin Kaya, ilk gün elemelerini 20. sırada tamamladı. Erkekler trapte ise iki gün süren elemeler sonucunda ilk 6'ya giremeyen Oğuzhan Tüzün, 15. olarak Oyunları tamamladı.

Badminton'da Neslihan Yiğit Arın'dan İlk Galibiyet

Badminton branşında mücadele eden Neslihan Yiğit Arın, J Grubu'ndaki ikinci maçında Perulu rakibi Ines Lucia Castillo'yu 2-0 yenerek Paris 2024'teki ilk galibiyetini elde etti.

Boks: Esra Yıldız Kahraman ve Hatice Akbaş'tan Büyük Başarı

Boksta Esra Yıldız Kahraman, 57kg kategorisinde Malili Marine Fatoumatta Colette Camara'yı 5-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Hatice Akbaş ise 54 kg kategorisinde Avustralyalı Tiana Echegaray'ı 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Samet Gümüş ve Kaan Aykutsun ise son 16 turunda rakiplerine mağlup olarak Oyunları tamamladı.

Judo ve Kürekte Türk Sporcuların Mücadelesi

Judoda Vedat Albayrak, erkekler -81 kiloda Bahreynli Askerbii Gerbekov'u yendikten sonra son 16 turunda Japon Takanori Nagase'ye mağlup oldu. Kürekte Elis Özbay, tek çifte çeyrek finalinde 7.56.51'lik derecesiyle serisini 6. tamamlayarak yarın düzenlenecek C/D yarı finalinde mücadele edecek.

Okçulukta Mete Gazoz Son 16 Turuna Yükseldi

Milli okçumuz Mete Gazoz, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda son 64 turunda Şilili Andres Gallardo Ferrada'yı 6-0, son 32 turunda ise Çin Taipeili Chih-Chun Tang'u 6-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Gazoz'un bireysel erkeklerdeki bir sonraki maçı 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek madalya karşılaşmalarında olacak.

Yelkende Merve Vatan'ın İlk 7 Yarışı

Yelkende IQ Foil kategorisinde yarışan Merve Vatan, ilk 7 yarış sonunda 24 sporcu arasında genel klasmanda 19. sırada yer aldı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcularımızın başarıları ve mücadeleleri devam ediyor. Her branşta elde edilen dereceler ve kazanılan madalyalar, ülkemize gurur yaşatıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.