Sanayiye parça, okullara sıra yapıyorlar

Sanayiye parça, okullara sıra yapıyorlar

Bilecik'in 68 yıllık Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin öğrencileri, fabrikaların vinç ve öğütme makinesi parçası, dişli çark, sondaj borusu bağlantı aparatları, somun ve vida gibi parça taleplerini karşılarken, okullar için de masa, sandalye ve sı

BİLECİK (AA) - HARUN KAYMAZ - Bilecik'teki Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin öğrencileri, sanayicilerin parça taleplerini ve okulların sıra ihtiyaçlarını karşılayarak hem öğreniyor hem de mesleki yeteneklerini artırıyor.

Bilecik'te 1949 yılında eğitim öğretime başlayan, özellikle son yıllardaki yatırımlarla makine ve ekipman bakımından zenginleşen Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinin atölyeleri, adeta fabrika gibi üretim yapıyor.

Lisenin farklı branşlarda eğitim gören öğrencileri, Bilecik'teki fabrikalardan gelen bazı parçaların üretimini gerçekleştirirken, okullardan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda masa ve sıra imal ediyor.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları müzayede projesi kapsamında okulların depolarında atıl durumda bulunan sıraları tespit ettiklerini söyledi.

Durmuş, üretimin yanı sıra bu atıl, eskimiş sıraları meslek lisesinin atölyesinde yenilediklerini dile getirerek, "Geçen eğitim öğretim sezonunda lisemizde üretilen, 300 sırayı, Halep ve Cerablus'taki öğrenciler için gönderdik. İnşallah onlar da eğitimlerine devam etmiş olacaklar. Tüm eski sıraları çöpe atmak yerine öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ekip çalışması sonucu yepyeni hale getiriyoruz. İlimizdeki yeni açılan veya eksiği olan okullarımızdaki masa ve sıra eksikliklerini temin ediyoruz." diye konuştu.

Lise Müdürü Yücel Gürsoy ise 750 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, makine, metal, elektrik elektronik, bilişim, motorlu araçlar ve maden teknolojisi ile mobilya ve iç mekan tasarımı bölümlerinin bulunduğunu aktardı.

Döner sermaye kapsamında öğrencilerinin mesleki yeteneklerini artırarak üretime ve ülkenin katma değerine fayda sağlamaya çalıştıklarını belirten Gürsoy, öğrencileri üretime teşvik ederek okul sanayi iş birliği kapsamında sektörün ihtiyaç duyduğu parçaları imal ettiklerini anlattı.

Sanayide bazı fabrikalarla iş birliği içinde olduklarını ifade eden Gürsoy, "Onlar bize taleplerini iletiyor. Öğrencilerimiz de branşları doğrultusunda, vinç ve öğütme makinesi parçaları, freze ve torna tezgahlarında dişli çark, kalıp taşlama işleri, sondaj borusu bağlantı aparatları, somun ve vida gibi aparatları üretiyor. Öğrencilerimizin, mezun olamadan mesleki becerilerini kazandırıp hayata bir adım önde başlamalarını sağlıyoruz. Kollarına bir bilezik takıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı