Savunma Sanayi Fonuna Kredi Kartlarından Katkı Payı Düzenlemesi İptal Edildi

Savunma Sanayi Fonuna Kredi Kartlarından Katkı Payı Düzenlemesi İptal Edildi

AK Parti kaynaklarına göre, kredi kartlarından savunma sanayi fonuna katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme iptal edildi. 100 bin lira ve üzerindeki limitli kartlardan 750 lira alınmasını öngören yasa teklifi geri çekildi.

AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına yönelik düzenleme iptal edildi. Bu düzenleme, limitleri 100 bin lira ve üzeri olan kredi kartlarından 750 lira alınmasını öngörüyordu. Ancak gelen eleştiriler üzerine söz konusu yasa teklifi geri çekildi.

Yeniden Gündeme Getirilmeyecek

AK Parti kaynakları, kamuoyunda tartışmalara yol açan bu düzenlemenin bir daha gündeme getirilmeyeceğini belirtti. Böylece savunma sanayi fonuna kredi kartlarından katkı payı alınmasına yönelik herhangi bir yeni girişim yapılmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV'de katıldığı canlı yayında düzenleme hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Şimşek, "Bütçeye tek kuruş gelmeyecek, tamamı savunma sanayi fonuna gidecek. Ancak Meclis eleştirileri dikkate alır." diyerek konunun tartışmaya açık olduğunu belirtmişti. Gelen eleştiriler üzerine düzenlemenin tamamen iptal edildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.