Selçuk Öztürk'ten 15 Temmuz Mesajı: Gözünü Kırpmadan Ölüme Yürüyen Millet

Selçuk Öztürk'ten 15 Temmuz Mesajı: Gözünü Kırpmadan Ölüme Yürüyen Millet

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı milletin kararlı duruşunu vurguladı ve Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin yıldönümünde önemli mesajlar verdi. Öztürk, "FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye'nin demokrasisine ve geleceğine yönelik darbe girişimi; Türkiye Cumhuriyeti'nin işgal girişiminin bir parçası idi" diyerek, milletin o gün gösterdiği kahramanca direnişi hatırlattı.

Gözünü Kırpmadan Ölüme Yürüyen Millet

Öztürk, milletin bin yıldır vatanı ve devleti için canını hiçe saydığını belirterek, "O gün de gözünü kırpmadan ölüme yürüyerek bu işgali engelledi" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Meclis, sivil toplum kuruluşları ve tüm milletin kararlı duruşuyla bir destan yazıldığını vurguladı.

Demokrasi ve Milli İrade Vurgusu

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan ve yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Öztürk, "Demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe boyun eğmeyeceğimizi gösterdik" dedi.

Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Öztürk, darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini ve ülkenin geleceği için elbirliğiyle çalışmanın önemini vurgulayarak, "Millet olarak bugüne kadar olduğu gibi ülkemizin geleceği için birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize yürümeye kararlıyız" şeklinde konuştu. İş dünyasının temsilcileri olarak aynı ruh ve inançla çalışmayı sürdüreceklerini belirten Öztürk, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alması hedefinde ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.

Şehitlere Rahmet, Millete Şükran

15 Temmuz’un sene-i devriyesi vesilesiyle darbe girişiminde şehit olan kahramanlara rahmet dileyen Öztürk, "Ülkemizin ve devletimizin her şartta birlik içinde olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimize canı gönülden şükranlarımı sunuyorum" ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.