Selçuk Tıp hız kesmeden büyüyor
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yutma Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi ile Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Servisi ve Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Açılış programına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Fındık, Başhekim Prof. Dr. Yaşar Şen, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Bilge Burçak Annagür, Doç. Dr. Kamil Hakan Doğan, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Atalay, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bora Öztürk, Torku Firması yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Hastanede gerçekleştirilen açılışta konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuk Tıp’ın hız kesmeden büyümeye devam ettiğini belirterek, “Özellikle son dönemde düzenli olarak yeni bölüm ve servislerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yeni birimlerimizin hizmete girmesinde katkısı bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
KONYA VE ÇEVRESİNDE TEK
çılışı yapılan Yutma Hastalıkları Tanı ve Tedavi Merkezi’nin Konya ve çevresinde tek merkez olma özelliğine sahip olduğu bildirildi. Torku tarafından 200 Bin TL’lik yatırımla desteklenerek son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan merkezin yutma zorluğundan nörolojik hastalıklara ve yatalak yaşlı hastalara kadar çok çeşitli alanlarda tedavi hizmeti sunacağı ifade edildi.
ÇOCUK YOĞUN BAKIM VE ENFEKSİYON SERVİSİ HİZMETTE
Çocuk Yoğun Bakım ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Servisi’nin açılışında söz alan Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Türkiye’de yaklaşık 23 milyon çocuk nüfusumuz var ve 60 bin çocuğumuzun yoğun bakım hizmetine ihtiyacı olduğu tahmin ediliyor. Türkiye genelinde toplam 63 hastanede 600 tane Çocuk Yoğun Bakım yatağı mevcut. Çocuk Yoğun Bakım Servisimizin açılışı ile 1 tanesi hem negatif hem de pozitif basınçlı özel havalandırma sistemine sahip izolasyon odası olmak üzere toplam 8 yatak daha hizmete girmiştir. 112 Acil sistemi ile tüm Türkiye’de oluşturulan bilgi ağı vasıtasıyla ihtiyaç olduğunda tüm ülke genelinden servisimize hasta kabul edilmektedir. Ünitemiz sadece Konya geneline değil tüm Türkiye’ye hizmet verecektir.” diye konuştu. Bununla birlikte Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesine 4 yeni asansör inşa edildiği mevcut 7 asansörün ise revize edildiği bildirildi.