Sıra Konyalı Nasuh'ta mı?

Sıra Konyalı Nasuh'ta mı?

İktidara yakın gazeteci yazar Cem Küçük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kayyum atanabileceğine dair iddiaları gündeme getirirken, gazeteci Nasuh Bektaş’ı hedef alan bir paylaşım yaptı. Küçük'ün "Sıra sana geliyor" sözleri büyük yankı uyandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, terör soruşturması kapsamında gözaltına alınması, İBB'ye kayyum atanması ihtimalini gündeme getirdi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan gazeteci Cem Küçük, kayyum atanacağı yönünde bir duyum aldığını belirtti. Küçük, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı için İBB'ye doğrudan kayyum atanmasının beklendiğine dair bir bilgi geldi bana" ifadelerini kullandı.

Cem Küçük, sosyal medya hesabından yaptığı bir başka paylaşımda ise dikkat çeken ifadeler kullandı. Nasuh Bektaş’ı hedef alarak, "Sıra sana geliyor provokatör Nasuh" diyerek tehdit olarak algılanabilecek bir mesaj paylaştı. Bu açıklamalar kısa sürede büyük yankı uyandırdı.

nasuh-bektas-foto.jpg

Nasuh Bektaş kimdir?

Gazeteci Nasuh Bektaş, 1972 yılında Konya'nın Karapınar ilçesinde doğdu. Eğitimine Emirgazi Kasabası’nda başlayan Bektaş, babasının öğretmen olması nedeniyle ilkokul eğitimini babasından aldı. 1990 yılında İzmir Hava Teknik Okullar Komutanlığı’nda eğitim aldıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) astsubay olarak göreve başladı. 22 yıl boyunca çeşitli illerde görev yaptıktan sonra yüksek tansiyona bağlı olarak kalp-aort damarında anevrizma teşhisi konulmuş ve malulen emekliye sevk edilmiştir.

Bektaş, Kamu Yönetimi ve Felsefe bölümlerinden mezun olmuştur. Ayrıca, İnkılap Tarihi alanında yüksek lisans derslerini tamamlamış ancak tez aşamasında eğitimini bırakmıştır. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Bektaş, uzun yıllardır gazetecilik yapmaktadır.

Cem Küçük'ün, İBB’ye kayyum atanması ihtimaliyle ilgili yaptığı açıklamalar ve ardından Nasuh Bektaş’ı hedef göstermesi, gazeteciler arasında tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada birçok kullanıcı, Bektaş’a destek mesajları paylaşarak, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.