Sözde hayvansever kadın 85 kediyi ölüme terk etti

Sözde hayvansever kadın 85 kediyi ölüme terk etti

Şişli İzzetpaşa Mahallesi'nde kötü koku ihbarları üzerine bir depoda 85 sağlıksız ve hasta kedi bulundu. Kediler belediye veterinerliğine teslim edilirken, kedileri bu halde istifleyen kadına 613 bin 360 lira ceza kesildi.

Şişli İzzetpaşa Mahallesi'nde 25 Haziran günü mahalle sakinleri, bölgede yoğun bir kötü koku hissetti. Bu durum üzerine belediyeye ihbarda bulunan vatandaşlar, ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine gelmesine neden oldu. Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) ekipleri, kokunun kaynağının bir depo olduğunu tespit etti. Depoya giren veteriner ekipleri içeride sağlıksız ve kötü şartlarda istiflenmiş 85 kedi buldu.

Sağlıksız ve Hastalıklı Kediler

Olay yerine gelen HAYDİ polisleri, depo sahibi T.K. ile görüştü. T.K., kedilerin kızı G.B. tarafından sokaklardan toplanıp buraya getirildiğini söyledi. Ekipler kapıyı açtıklarında, kedilerin sağlıksız ve kötü koşullarda bakıldığını, hemen hepsinin hasta olduğunu belirledi. Şişli Belediyesi Veteriner İşleri görevlileri, kedileri muhafaza altına alarak belediye veterinerliğine teslim etti. Yapılan kontrollerde kedilerin bakımlarının ve beslenmelerinin ciddi şekilde ihmal edildiği, hastalıklı hayvanların tedavilerinin yapılmadığı ve kötü muameleye maruz kaldıkları tespit edildi.

85 Kedi İçin 613 Bin Lira Ceza

HAYDİ polisi, 59 yaşındaki kadın G.B.'ye 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Madde 14-A gereğince her bir kedi başına 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira tutarında idari yaptırım kararı verdi.

Sözde hayvansever kadın 85 kediyi ölüme terk etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler