Suriçi’nde ikinci final: Tescilli Ada Etabı Yakında Hizmette

Suriçi’nde ikinci final: Tescilli Ada Etabı Yakında Hizmette

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, büyük ölçüde tamamlanan ve son rötuşları yapılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi...

Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya'nın turizmine ve sosyal hayatına büyük katkı sunacak olan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Tescilli Ada Etabı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Kavuş, projeyi yürüten mühendis ve yetkililerden detaylı bilgi aldı ve son rötuşların yapıldığını belirtti. Projenin birkaç ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceğini duyurdu.

Suriçi’nde ikinci final: Tescilli Ada Etabı Yakında Hizmette

Tescilli Bina Taşıma Projesinde Türkiye'de İkinci Sırada

Başkan Mustafa Kavuş, Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Hasankeyf'ten sonra Türkiye'nin ikinci büyük tescilli bina taşıma işi olduğunu vurguladı. Bu proje kapsamında, 3 tarihi binanın yanına 6 yeni tarihi eser başarıyla taşındı. "Meram Belediyesi'nin dev dönüşüm projesi Şükran'da, Suriçi Çarşısı'nın tanıtımını yaparak ilk finali gerçekleştirmiştik. Şimdi ise Suriçi Çarşısı'nın devamı niteliğindeki Tescilli Ada Etabı'nın da kısa süre içinde tamamlanacağını müjdelemekten mutluluk duyuyorum," dedi.

Suriçi’nde ikinci final: Tescilli Ada Etabı Yakında Hizmette

Ecdat Mirası Yapılar Yeniden Hayat Buluyor

Başkan Kavuş, Tescilli Ada Etabı'ndaki 9 tarihi yapının, aslına uygun şekilde yeniden kullanıma sunulacağını belirtti. "Bu yapılar, yüzyıllar sonra yeniden ilçemizin ve şehrimizin hizmetinde olacak. Böylece Konya, tarihi yapılarıyla sosyal hayat, kültür ve turizm açısından yeni bir cazibe merkezi kazanacak," şeklinde konuştu.

Suriçi’nde ikinci final: Tescilli Ada Etabı Yakında Hizmette

Şükran'da 7/24 Yaşam Sürecek

Suriçi Çarşısı'nın ve Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Konya'nın sosyal hayatına büyük canlılık katacağını belirten Başkan Kavuş, "Bu alanı 7 gün 24 saat yaşamın devam edeceği şekilde planladık. Yeme-içme alanları, kafe ve restoranlar ile bölge, Konya'nın yeni sosyal merkezi olacak," dedi. Başkan Kavuş, proje tamamlandığında Konya'ya yeni bir sosyal alan, turizme yeni bir lokasyon, tarihe yeni bir ruh kazandıracaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.