Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddiası Yalanlandı

Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddiası Yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Suriyelilerin vergi muafiyeti olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen "Suriyelilere vergi muafiyeti var, KDV ve Emlak Vergisi ödemiyorlar" iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Düzenli Vergi Denetimi Yapılıyor

DMM'nin açıklamasında, Türkiye'nin geçici koruması altındaki Suriyeli sığınmacıların vergi konusunda herhangi bir muafiyeti veya ayrıcalığı bulunmadığı belirtildi. İlgili birimler tarafından vergi denetiminin düzenli olarak yapıldığı ve kamuoyunu manipüle etmeye yönelik iddiaların doğru olmadığı bildirildi.

Asılsız İddialara İtibar Etmeyin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına asılsız iddialara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. "Suriyelilere vergi muafiyeti" gibi yanıltıcı bilgilerle halkın manipüle edilmek istendiğine dikkat çekildi.

Suriyelilere Vergi Muafiyeti İddiası Yalanlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler