Üst kademe kamu yöneticisi atama kararları Resmi Gazete’de

Üst kademe kamu yöneticisi atama kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlarla birlikte birçok üst kademe kamu yöneticisinin görevdeki yerleri değişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kanada nezdinde Can Dizdar’ın atanması gerçekleştirildi. Bu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddelerine dayanarak yapılmış olup, Türkiye'nin uluslararası temsil yetkisini güçlendirecek adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Ticaret Bakanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanlığı görevine Adil Yıldırım atanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Başmüfettişlik pozisyonuna Müfettiş Sıdık Akkılıç getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişliğine ise Tuğba Yiğit ve Hüseyin Kasay atanarak, bu alandaki denetimlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliklerine ise Musa Coşkun, Hüseyin Küçük, Abdullah Refik Acar, Osman İyişenyürek ve İbrahim Noğman getirildi.

Üst Kademe Kamu Yöneticilerinde Değişiklik

Yayımlanan kararlarla birlikte Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya Yavuz, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdür Yardımcısı Can Yıldız ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Gökçen Aygün görevlerinden alındı. Yeni atamalarla birlikte Ticaret Bakanlığı’na 9, Dışişleri Bakanlığı’na 6, Milli Savunma Bakanlığı’na 4, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na 3, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na 2, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ise 1 üst kademe kamu yöneticisi atandı. Ayrıca, çeşitli kurumların yönetim kurulu üyeliklerine toplamda 18 kişi atandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler