Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı

Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı

Konya'da kaza sonrası lastiği patlayan bir sürücü, tamir için geldiği lastikçide iş yeri sahibinin 12 yılda biriktirdiği yaklaşık 1 milyon lira değerindeki tespihleri çaldı.

Konya'nın Meram ilçesinde yaşanan olayda, lastiği patlayan bir sürücü, tamir için geldiği lastikçide, iş yeri sahibinin 12 yılda biriktirdiği tespih koleksiyonunu çaldı. Olay, geçtiğimiz Pazar akşamı Azerbaycan Caddesi üzerindeki bir lastik tamircisinde gerçekleşti. Mustafa Öztürk (43), yıllardır topladığı tespihlerini satışa hazırlamak üzere iş yerine getirdi, ancak akşam iş yerini kapatırken tespihlerini unuttu.

Sabah iş yerine gelen Öztürk, değerli tespihlerinin yerinde olmadığını fark edince güvenlik kameralarını inceledi ve tespihlerin çalındığını anladı. Durumu hemen polise bildiren Öztürk, kısa sürede hırsızın yakalanmasıyla rahat bir nefes aldı.

Hırsızlık Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde, 42 yaşındaki şüpheli H.D.'nin patlak lastiği tamir ettirmek için lastikçiye geldiği ve tespihleri çaldığı belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, H.D.'nin iş yerinin etrafında dolaştıktan sonra içeri girip tespihleri poşetle aldığı ve patlak lastikli aracıyla olay yerinden uzaklaştığı görüldü.

Polis, kısa sürede kimliği tespit edilen şüpheliyi operasyonla yakaladı. Yapılan araştırmada, H.D.'nin 14 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Zanlının, çalınan tespihleri Adana'da bir fuarda satmayı planladığı belirlendi. Çalınan tespihler, polis tarafından sahibine teslim edildi.

"Bir Sevda Gibiydi, Çok Üzüldüm"

12 yıldır tespih biriktiren Mustafa Öztürk, koleksiyonuna olan bağlılığını şu sözlerle ifade etti: "Tespihler benim için bir sevdaydı. 12 yıldır özenle biriktiriyordum, oğullarıma miras bırakmak için saklıyordum. Pazar günü satışa çıkarmak için iş yerine getirdim ama unuttum. Sabah iş yerime geldiğimde tespihlerim yoktu, çok üzüldüm. Sağ olsun polis ekipleri çok hızlı çalıştı ve 3 saat içinde tespihleri çalan kişi yakalandı."

"Patlak Lastikle Geldi, Tespihleri Alıp Kaçtı"

Öztürk, güvenlik kameralarını incelediğinde hırsızlık olayını fark ettiğini belirtti: "Hırsız patlak lastikle dükkana geldi. Lastiği tamir ettirmek için bakarken içeri girip tespihleri aldı. İçeriye girdikten sonra en değerli eşyayı bulduğunu düşündü sanırım. Poşete doldurup iş yerinden çıkıp patlak lastikle uzaklaştı."

Yaklaşık 40 bin lira değerindeki tespihlerin arasında Osmanlı kehribarı, gümüş işlemeli tespihler ve özel yapım çeşitler bulunduğunu ifade eden Öztürk, koleksiyonunu her ay badem yağıyla temizlediğini ve kilitli dolabında sakladığını belirtti.

Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı

Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı

Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.