Tarihi Evlerde Korkutan Yangın: 2 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Tarihi Evlerde Korkutan Yangın: 2 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Konya’nın Akşehir ilçesinde tarihi evlerin bulunduğu bir sokakta çıkan yangın, çevrede büyük paniğe neden oldu. İtfaiyenin yoğun çabalarıyla yangın kontrol altına alınırken, 2 ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

Konya'nın Akşehir ilçesi Selçuk Mahallesi'nde bulunan tarihi bir evde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çevredeki diğer evleri de tehdit etti. Yangın, Demirkazık Sokak’taki bir evde başlayıp, Tabakhamam Sokak’taki diğer bir eve sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşatırken, iki ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.

İtfaiye ve KOSKİ Ekiplerinden Yoğun Müdahale

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi. Ayrıca KOSKİ ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Dar sokaklar nedeniyle itfaiye ekipleri yangına müdahalede zorluk yaşasa da, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangın, diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındı.

Tarihi Evlerde Korkutan Yangın: 2 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Yetkililer Olay Yerinde İncelemelerde Bulundu

Yangın sonrası Akşehir Kaymakamı Mehmet Özel, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Nuri Bozoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Ekerbiçer olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiye ekiplerinin çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan heyet, güvenlik önlemlerinin artırılması talimatını verdi.

Tarihi Evlerde Korkutan Yangın: 2 Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangının neden çıktığı henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangın mahalline gelen güvenlik güçleri, olay yerine yaklaşmak isteyen vatandaşları bölgeden uzaklaştırarak güvenlik önlemlerini artırdı. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı incelemeler sonucunda netlik kazanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.