Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor

Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor

Vatandaşlar, Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatılması İçin Yetkililerden Adım Atılmasını Bekliyor

Sivas'ın tarihi zenginliklerini gözler önüne seren Tarihi Kent Meydanı, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait anıtsal yapılarıyla dikkat çekiyor. Ancak, 2017 yılında başlatılan ancak henüz tamamlanmayan aydınlatma projesi nedeniyle bazı tarihi eserler karanlıkta kalıyor. Vatandaşlar, projede yaşanan gecikmeye dikkat çekerek, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor

Tarihi Eserlerin Aydınlatılmaması Sorunu

Sivas'ın Tarihi Kent Meydanı, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait önemli yapıların bir araya geldiği bir açık hava müzesi niteliği taşıyor. Meydanda bulunan Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Kale Cami, Atatürk Kongre Müzesi, Tarihi Jandarma Binası ve Kale Hamamı Kalıntıları gibi eserler, Sivas'ın tarihî mirasını yansıtıyor. Ancak, 2017 yılında dönemin valisi Davut Gül tarafından başlatılan "Sivas Kent Meydanı ve Tarihi Binaları Aydınlatma ve Tasarımı Projesi" halen tamamlanmadı. Bu durum, bazı önemli yapılarının yeterince aydınlatılmaması anlamına geliyor.

Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor

Yeterli Aydınlatma Eksikliği Vatandaşları Rahatsız Ediyor

Projenin tamamlanamaması, Tarihi Kent Meydanı'ndaki bazı önemli eserlerin karanlıkta kalmasına yol açtı. Restorasyonu tamamlanan Tarihi Jandarma Binası, Kongre Müzesi ve Sivas Valiliği binaları ihtişamlı bir görsel şölen sunarken, Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi ve diğer önemli yapılar ise yetersiz aydınlatma nedeniyle gölgede kalıyor.

Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor

Tarihi Kent Meydanı'na dair görüşlerini paylaşan Naci Yiğit, "İlla ki ışıklandırma yapılması lazım. Bu taraflar biraz karanlık kalmış. Tarihi eserlere eğer ki önem veriyorlarsa ışıklandırma yapmaları lazım. Aşağı taraf gördüğüm kadarıyla karanlık, 2 tane sokak lambası yanıyor. Biraz daha aydınlık olsa görkemli olur, vatandaşın ilgisini çeker," dedi.

Sivas'ın tarihi yapılarıyla anıldığını belirten Kemal Ayaz ise, "Sivas; Kongre Binası, Gökmedrese, Çifte Minareli Medresesi ile anılan bir şehir. Işıklandırma şu an az. Ara sokaklarda bir farkı yok. İnancınız olsun bizim sokağımız buradan aydınlık. Burası ile kim ilgileniyorsa bir an evvel yapılması lazım, böyle olmaz. Yazın turistlerimiz, gurbetçilerimiz geliyor. Ufak bir şehir olmamıza rağmen daha bakımlı olmamız lazım," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.