TİKA'dan 9 dilde "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı
Başkanlık, eski AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı ile 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları 9 dilde dünyaya duyuracak
ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 9 dilde yayımlanan "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı ile 15 Temmuz gecesi yaşananları dünyaya anlatacak.
TİKA, eski AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması esnasında TBMM'de yaşananları tüm ayrıntısıyla Türkçe kaleme aldığı kitabını 8 dile tercüme ederek yayımladı.
Başkanlık, terör örgütü FETÖ'nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu bir kez daha dünyaya anlatabilmek için Ünüvar'ın "Gazi Meclis'te O Gece" kitabını İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, Boşnakça, Rusça, İspanyolca ve Arnavutça dillerine tercüme etti.
TİKA, söz konusu kitabın, TBMM'ye ve Başkanlığın ofisinin bulunduğu ülkelere, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve Türkiye'nin yurt dışındaki diplomatik misyonlarına dağıtılacağını bildirdi.
- "Gazi Meclis'te O Gece" kitabı
Eski AK Parti Milletvekili Ünüvar'ın hazırladığı 692 sayfalık "Gazi Meclis'te O Gece" kitabında, milletvekilleriyle röportajlar, milletvekillerinin darbe girişimini nasıl, nerede, ne zaman öğrendikleri, meclise nasıl geldikleri ve mecliste o gece yaşananlar yer alıyor.
Ünüvar, kitap çalışmaları kapsamında 15 Temmuz ile ilgili 12 maddelik soru hazırladı ve bu soruları o gece TBMM'de bulunan 106 milletvekiline gönderdi. Ünüvar, isteyen milletvekilleriyle bizzat röportaj yaptı, bazı milletvekilleri ses kaydı gönderdi, bazıları da yazılı yanıt verdi. Ünüvar'ın röportaj yaptığı isimler arasında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bulunuyor.
Kitap, 15 Temmuz akşam saatlerinden 16 Temmuz sabahına kadar geçen süreyi içeren bir akış şeması içeriyor.
Kitabın birinci bölümünü, milletvekillerinin darbe girişimini nasıl, nerede, ne zaman öğrendiği ve meclise hangi şartlarda geldiği, ikinci bölümünü meclis bahçesine girmelerinden itibaren Genel Kurul salonunun bombalanmasına kadar geçen süreç, üçüncü bölümü bombalanmayı müteakip sabah saat 08.00’e kadar devam eden süreç ve dördüncü bölümü ise TBMM'nin uğradığı saldırının yurt içi ve yurt dışı heyetler nezdindeki yansımaları oluşturuyor.
Kitapta, o gün mecliste bulunan milletvekillerinin sosyal medya paylaşımları da yer alıyor. Ayrıca kitapta, fotoğraf ve dokümanların yanında "karekod" uygulamasıyla cep telefonlarından ilgili videolara da ulaşılabiliyor.
15 Temmuz gecesini TBMM'de geçiren ve yaşananlara şahitlik eden Anadolu Ajansı Parlamento Muhabiri Coşkun Ergül'ün izlenimleri de kitapta yer alıyor.
AA
Kaynak: