TSK Irak’ın kuzeyinde 17 hedefi imha etti

TSK Irak’ın kuzeyinde 17 hedefi imha etti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki PKK/KCK hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında 17 mağara, sığınak, barınak ve depoyu imha etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütüne karşı gerçekleştirilen bir hava harekatında, içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen 17 hedefi imha ettiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde düzenlenen operasyonun, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülke ve milletin güvenliği için terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Açıklamada, hava harekatının PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara yönelik olduğu belirtilerek, terörle mücadelede azami düzeyde yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı ifade edildi. Operasyonun hedeflerinin, teröristlerin mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan alanlar olduğu belirtilerek, bu alanların tamamen imha edildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yaparak, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler