
Satılık iş yerleri için yeni dönem başlıyor
Kiralık mülklerde zorunlu hale gelen yetkilendirme belgesi uygulaması, 7 Nisan 2025'ten itibaren satılık iş yerleri için de geçerli olacak. Sahte ilanlar tarih olacak, güvenli emlak ortamı sağlanacak.
Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, 1 Ocak 2025’te kiralık mülklerde hayata geçirilen ilanlardaki yetkilendirme belgesi zorunluluğunun, 7 Nisan 2025 itibarıyla satılık iş yerleri için de devreye gireceğini açıkladı. Yeni uygulama ile emlak sektöründe güvenliğin artacağına dikkat çeken Atasoy, sahte ilanların önüne geçileceğini vurguladı.
Başkan Selim Atasoy, 5 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe giren yetkilendirme yönetmeliği kapsamında, Ticaret İl Müdürlükleri’nden Yetki Belgesi alan emlak ofislerinin, vatandaşlarla yetkilendirme sözleşmesi yaparak ilan girmeye başladığını hatırlattı. Atasoy, bu sistemin kiralık mülklerde 1 Ocak 2025'te devreye alındığını belirterek, "Bilgi kirliliği, sahtekarlık ve dolandırıcılık gibi sorunlar bu uygulama ile büyük ölçüde önlenmiş oldu. Vatandaşlarımız sadece Yetki Belgesi bulunan ofislere ilan yetkisi vermeye başladı" dedi.
7 Nisan'da yeni aşamaya geçiliyor
Kiralık mülklerin ardından 7 Nisan 2025 itibarıyla satılık iş yerlerinde de aynı uygulamanın hayata geçeceğini dile getiren Atasoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ticaret Bakanlığı bu süreci kademeli olarak uygulamaya koydu. 7 Nisan’dan itibaren satılık iş yerleri de bu kapsamda olacak. Haziran ayı itibarıyla ise hem kiralık hem de satılık konut ve iş yerlerinde uygulamanın tam anlamıyla devreye alınması bekleniyor."
Artık yalnızca Yetki Belgesi olan emlak ofislerinin ilan platformlarına erişim sağlayabileceğini belirten Atasoy, sahte hesapların sistem dışında kalacağını ifade etti. "Vatandaşlar da yalnızca belgesi olan emlakçılara yetki verecek. Böylece hem vatandaşlarımız, hem meslektaşlarımız hem de mülk sahipleri için güvenilir bir ortam oluşturulmuş olacak" dedi.
Kaynak:

