TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi

TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Körfez'in Karşıyaka'sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği"nde TÜBİTAK destekli 45 proje sergilendi.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği "Körfez'in Karşıyaka'sı Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği" kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen 45 proje, Karşıyaka’da bir alışveriş merkezinin bahçesinde kurulan 34 stantta sergilendi. Tarım, savunma sanayi, el sanatları ve artırılmış gerçeklik gibi farklı alanlardaki projeler, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi

Şenlikte öğrenciler, projeleri incelemekle kalmadı, aynı zamanda deneyimleme fırsatı da buldu. Bilim, kültür ve sanatın buluştuğu etkinlikte öğrencilerin projelere olan yoğun ilgisi dikkat çekti.

Öğrencilerin İlgisi Yoğun

Karşıyaka Alev Alatlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Perihan Ayaz, öğrencilerin projelere gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teknolojik anlamda yaptığı bu çalışmalardan çok mutluyuz. Okulumuz öğrencilerinin ilgisi oldukça yüksek. Bilimsel, kültürel ve sanatsal açıdan çok verimli bir gün geçirdik."

TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi

Öğrenciler Projeleri Deneyimleme Fırsatı Yakaladı

9. sınıf öğrencisi Ayşenaz Yücetürk, şenlikte birçok projeyi deneyimleme fırsatı bulduklarını dile getirerek, "Boyama ve seramik gibi aktiviteler yaptık, çok keyif aldım. Projeleri deneyimlememize izin verdiler, bu beni çok mutlu etti," dedi.

Geleceğin Yazılımcıları Şenlikteydi

Yazılım ve kodlama projelerine büyük ilgi gösteren Zafer Ayaz Şen ise, "Ben de yazılımla ilgileniyorum ve şenlikte bu projeleri deneyimleme fırsatı buldum. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği alanında ilerlemek istiyorum," ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK Destekli Projeler Karşıyaka'da Sergilendi

"Vantilatör ve Kolonya Projesi" Dikkat Çekti

Şenlikte "vantilatör ve kolonya" projesini tanıtan öğrenci Mercan İlkan, "Kolonyayı içindeki malzemeleri karıştırarak kendimiz yaptık ve mini vantilatör geliştirdik. Projemizin yaz aylarında kullanışlı olacağını düşündük," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.