TÜBİTAK Destekli Tulumba Tatlısı

TÜBİTAK Destekli Tulumba Tatlısı

Unlu mamüller alanındaki ihtiyaçlarını kendi markası olan Restore ile karşılayan Adese, tulumbayı daha sağlıklı hale getirecek ve üretim süreçlerini daha verimli kılacak TÜBİTAK destekli projesinde sona geldi.

Faaliyet gösterdiği gıda perakendeciliği sektöründe odaklandığı farklılaşma alanları ile dikkatleri üzerine çeken Adese, bu sefer de sofralarımızın önemli ve vazgeçilmez tatları arasında yer alan Tulumba tatlısı üretimine yeni bir boyut kazandırıyor.

Tulumba tatlısı üretiminde bilinen tüm üretim yöntemlerine devrim niteliğinde bir yenilik getireceklerini ifade eden Adese’nin unlu mamüller markası Restore’nin İşletme Müdürü Celal Ertan, “Tulumba deyip geçmeyin. Tulumba tatlısı, üretim süreçleri son derece kontrollü yürütülmesi gereken hassas bir ürün. Örneğin kızartmada kullanılan yağın fazla kullanılması tulumbadaki kanserojen madde oranını artırıyor. Diğer taraftan; göz kararı ve el yordamı ile yoğurularak eski usul makinelerde işlenen ve yağ kazanlarında kızartılarak üretilen tulumbada bir standart olmuyor. Kimi uzun, kimi kısa, kimi daha renkli, kimi sert, kimi yumuşak gibi… Biz, yaptığımız Ar-Ge çalışmaları neticesinde yeni bir üretim sistemi geliştirdik. Yağın sıcaklığını otomatik olarak ayarlayarak optimal değerlerde tutabiliyoruz. Bu, ürünü bilinen yöntemlere göre çok daha sağlıklı hale getiriyor. Yeni üretim yöntemimizle tulumba tatlısının tat, ebat ve kalitesinde de bir standart yakalamış oluyoruz. İlk üretilen ürün de son üretilen ürün de aynı, arasında bir fark olmuyor. Ayrıca, kesinlikle genzi yakmayan, mideyi rahatsız etmeyen ve dışı çıtır çıtır olan kaliteli bir ürün ortaya koyuyoruz” dedi.

Gıda güvenliği ve hijyeni hassas bir konu

Gıda güvenliği ve hijyeni konusunda son derece hassas olduklarını vurgulayan Restore İşletme Müdürü Celal Ertan, “Gıda konusunda birçok marka hassas olduğunu dile getirir. Ancak, söylemek yetmez, önemli olan yapmak.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz uygulamada da bunu gösterebilen ender markalardan birisiyiz. Kaliteden taviz vermeme anlayışımız, Ar-Ge çalışmalarımızın katalizörü konumunda. Bu anlayışın bir yansıması olarak da gerektiğinde üretim süreçlerimizi yeniden ele alıyoruz. Bu bağlamda tulumba tatlısı üretimine ilişkin bir süredir yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız TÜBİTAK’ın onayından geçerek uygulama aşamasına geldi. Aldığımız onay çerçevesinde geliştirdiğimiz yeni makine ve ekipmanlarla sektöre yön veren bir yeniliğe daha imza atmış olacağız.”

 Evimize almayacağımız bir ürünü müşterilerimize de asla sunmuyoruz

Ertan, “Adese çalışanları olarak, evimize almayacağımız bir ürünü müşterilerimize de asla sunmuyoruz. Bu bağlamda; tulumba üretiminde geliştirdiğimiz sistemle tulumba tatlısının standartlarını yükselterek daha sağlıklı ve kaliteli hale getiriyoruz. Ayrıca, üretim sürecinde tükettiğimiz enerjiden de tasarruf edebiliyoruz. Bizi bu sürece yönlendiren nedenleri de, Adese’nin kalite anlayışı ve son dönemde sağlıklı ürünlere yönelik ilgilinin daha da artması olarak özetleyebiliriz.” diye konuştu.