Tuğba Ekinci’ye Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçundan Soruşturma Başlatıldı

Tuğba Ekinci’ye Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçundan Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Tuğba Ekinci’nin bir ödül törenindeki konuşması nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Tuğba Ekinci’nin bir ödül töreninde yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlattı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Ekinci'nin konuşması, bu suçlamaların temel gerekçesi olarak gösterildi.

Soruşturma Detayları ve Emniyet Müdürlüğü'ne Yazı

Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde, Ekinci'nin ödül töreninde yaptığı konuşmanın tam metni temin edilerek inceleme yapılacağı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne resmi yazı göndererek olayla ilgili detaylı bir çözümleme yapılmasını talep etti.

Kamuoyunun Tepkisi ve Sosyal Medyada Yansımalar

Tuğba Ekinci'nin konuşması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tepkilere neden oldu. Olayın ardından kamuoyunda konuyla ilgili farklı görüşler ortaya çıkarken, soruşturmanın sonucuyla ilgili beklentiler de merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.