Tüp Bebek Fiyatları 2015

Tüp Bebek Fiyatları 2015

op. Dr. Serkan Oral tüp bebek fiyatları hakkında bilgi verdi.

 

 

Tüp bebek tedavi merkezlerinin tüp bebek tedavisi için standart bir fiyatı yoktur. Her merkezin fiyatı, diğerinden farklıdır. Bunun sebebi de merkezlerin sunduğu imkanlardır. Her hastanın çocuk sahibi olamama sebebi farklıdır. Bundan dolayı da talep edilen fiyat değişkenlik göstermektedir.

 Tüp bebek tedavisi, maliyet bakımından çiftleri zorlayabilen bir süreçtir. Bu sebeple de tedaviye başlamadan önce anne ve baba adayları bütçelerini nasıl düzenlemeleri gerektiğini de öğrenmek ister. 

Günümüzde her 100 çiftten 15’i tüp bebek tedavisine ihtiyaç duymaktadır. Bu sebeple de tüp bebek maliyetleri konusunun ne kadar çok çifti ilgilendirdiği fark edilebilir. Tüp bebek tedavilerinde maliyetlerin yükselmesine yol açan en önemli faktör, ilaç masraflarıdır. Bunun dışında merkezin olanakları, teknolojik al yapısı, doktor ve ekibin tecrübesi gibi faktörler de fiyatları etkilemektedir. Bundan dolayı her merkezin sunduğu fiyat, farklı olmaktadır.

Tüp bebek fiyatları 2014 senesine göre çok farklılık göstermemektedir. 

2015 senesinde 2014 yılına göre fiyatlar nispeten de olsa biraz artmıştır diyebiliriz. Ancak bu sene de uygun adaylar SGK tarafından tüp bebek maliyetlerinin bir kısmının karşılanmasını sağlayabilirler.

Bunun dışında ilaç maliyetleri, tüp bebek fiyatlarının büyük oranda artmasına yol açan bir faktördür. İlaç maliyetlerinin %80’i SGK tarafından karşılanmaktadır. 

Tüp bebek fiyatlarına dahil olan tedaviler ise:

Ultrason muayeneleri,

Yumurtalıkların takibi,

Olgunlaşan yumurtaların toplanması yani OPU işlemi,

Bu işlem sırasında uygulanan anestezi,

Yumurta  transferleri,

Gebelik testleri,

Yumurtanın laboratuar ortamında döllendirilmesi gibi işlemlerdir. 

Tüp Bebek  Tedavileri SGK Tarafından Nasıl Karşılanmaktadır

Tüp bebek maliyetleri ülkemizde devlet tarafından desteklenmektedir. Avrupa ve Amerika gibi yerlerle eşit şartlarda yarışan hizmet kalitesi ve başarı oranları ile ülkemiz, oldukça uygun fiyatlara bu hizmeti vermektedir. Bu sebeple, diğer ülkelerden tedavi amaçlı olarak Türkiye’ye ziyaretler oldukça fazladır. Amerika’da tüp bebek fiyatları ilaç dahil olmadan 10 bin doları bulabilmektedir.

Ülkemizde ise tüp bebek maliyetleri ortalama olarak 5 bin tl’dir.  Bu fiyat, ilden ile hatta merkezden merkeze değişebilmektedir.

Şayet anne ve baba adayının sağlık güvencesi mevcut ise bağlı olunan kurum tarafından tüp bebek maliyetlerinin bir kısmının karşılanması mümkündür. Bunun ilk olarak bağlı olunan kuruluştan tüp bebek tedavisine uygun olunduğuna dair bir rapor elde edilmesi gerekmektedir. 

 

Sağlık kurumundan rapor temin eden anne ve baba adaylarının bağlı oldukları kurum tarafından tüp bebek tedavisi masraflarının ortalama olarak 1.120 TL kadar bir kısmı geri ödenmektedir. Tüp bebek tedavisinin sona ermesinden sonra, tüp bebek tedavisi için alınan uygunluk raporu ile bağlı olunan kuruluşa gidilir ve belirtilen miktar geri alınabilir.

 Şayet, baba adayında sperm tespit edilememiş ise ve bundan dolayı da cerrahi bir girişim uygulanmış ise, bu uygulamanın da bir kısmı bağlı olunan kuruluş tarafından geri ödenir. İlaçların maliyetleri ise, rapor ile bağlı olunan kurula başvurulması halinde %80’lik bir kısmı çifte geri ödenir.

Kaynak: