Türk Kızılayının Irak'taki insani yardımları

Türk Kızılayının Irak'taki insani yardımları

Musul'dan kaçan 600 aileye gıda ve kışlık malzeme yardımında bulunuldu

MUSUL (AA) - Türk Kızılayı, Musul'dan kaçarak kentin kuzeydoğusundaki Bayboğ köyüne sığınan 600 aileye gıda ve kışlık malzeme yardımı yaptı.

Kızılay Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'u kurtarma operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana tüm imkanları seferber ederek, yardıma muhtaç ailelerin imdadına yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Musul'dan kaçan yaklaşık 600 ailenin Bayboğ köyüne sığındığını tespit ettiklerini belirten Lostar, bu ailelere gıda, kışlık kıyafet ve battaniye yardımında bulunduklarını bildirdi.

Lostar, şimdiye kadar 75 bin aileye yardım eli uzattıklarını ifade ederek, "Musul kent merkezi ve çevresindeki insani yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

Yardımların dağıtılmasını organize eden Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nureddin Kaplan ise "Musullu sivillere yardımlarından dolayı Türkiye halkı ve Hükümetinden Allah razı olsun. Türk Kızılayı 10 yıldır bölgedeki insani faaliyetlerine devam ediyor." dedi.

Musul'un Telafer ilçesinden kaçıp, Suriye'nin Azez bölgesine giden binlerce Türkmen'in kötü yaşam koşullarında hayat mücadelesi verdiğini hatırlatan Kaplan, "Yaklaşık bir aydır binlerce Türkmen Suriye-Türkiye sınırında bekliyor. Bu Türkmenlerin daha güvenli bir bölgeye Türkiye'ye yerleştirilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı