Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Türkiye'nin yüzde 60'lık tuz ihtiyacını karşılayan ve ülkenin ikinci büyük gölü unvanını taşıyan Tuz Gölü şifa turizminin de merkezi haline geliyor.

Türkiye'nin yüzde 60'lık tuz ihtiyacını karşılayan ve ülkenin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte şifa turizmi için kapılarını açtı. Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sınırlarında yer alan bu eşsiz doğa harikası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Tuz Gölü'nde Yürüyüş ve Şifa Arayışı

Tuz Gölü, 2 milyon ton tuz hasadı ile Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Aynı zamanda, gölde çıplak ayakla yürüyen ziyaretçiler ayak mantarı, ayak kokusu ve egzama gibi hastalıklara karşı şifa bulduklarına inanıyorlar. Yaz aylarında özellikle yoğun ilgi gören göl, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Eşsiz manzarasıyla da dikkat çeken Tuz Gölü, doğa tutkunları ve şifa arayanlar için ideal bir destinasyon.

Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Ziyaretçi Görüşleri

Belçika'dan Türkiye'ye izne gelen ve Tuz Gölü'nü ziyaret eden gurbetçi Oktay Gök, göl hakkında şu sözleri söyledi: "Bayram tatilini geçirmek için Belçika'dan geldim. Gezmek için bugünde Tuz Gölü'ne gidelim dedik. Kırıkkale'den sırf burası için geldim. Su çok güzel ve sağlıklı olduğunu duydum. Göçmen kuşlarını, flamingoları duyunca hoşuma gitti. Buranın ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması da çok güzel."

Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Tuz Gölü kıyısında yaşayan Tolga Aksoy ise, "Buralı olduğumuz için geldik ve geziyoruz. Burayı herkese tavsiye ediyoruz. Göl çok güzel olduğu kadar şifalı su ayak hastalıklarına iyi geliyor" dedi.

Tuz Gölü'nde şifa arıyorlar

Tuz Gölü'nün Eşsiz Manzarası

Tuz Gölü, 7'den 70'e her yaştan ziyaretçiyi ağırlıyor. Küçük çocuklar tuzlu suda oyunlar oynarken, aileler ise bu eşsiz gölde fotoğraf çektiriyor. Tuz Gölü, doğal güzellikleri ve sağlık turizmi olanaklarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Türkiye'nin bu değerli doğa harikası, hem ekonomik hem de turistik açıdan büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler