Uçurum kenarından alan dernek

Uçurum kenarından alan dernek

Madde bağımlılığı ile hayatları karartılan gençleri yeniden hayata dönüştüren Gül Gençlik Derneği, İslam dinini öğreterek tedavi ediyor.

Küçük çaplı bir gönüllülük hareketi olarak başlatılan dernek 2011 yılı Mart ayında resmileşti. Gençlere yönelik, özellikle manevi tedavi, motivasyon ve sanatsal faaliyetlerle bağımlı gençlere ve ailelerine umut ışığı olan gönüllüler, dernekleşme sürecinden sonra kurumsal yaklaşımlar ve imkanlar doğrultusunda daha geniş kapsamlı faaliyetlerin temelini attı. Yüzlerce bağımlı gencin hayata tutunmasına yardımcı olarak birçok genci farklı yetenek ve uğraşlara yönlendiren dernek İslam bilincini de gençlere öğretiyor.

“BAĞIMLILARI SOSYAL ALANLARA YÖNELTİYORUZ”

Bağımlılara karşı durarak değil onlara yaklaşarak bağımlılıktan kurtarmayı amaçladıklarını söyleyen dernek başkanı Yakup Özkurt, “Bizim yaptığımız iş bu insanlara güvenli ortam oluşturmak bu insanları sosyal faaliyetlere yönlendirmek. Resim, Ebru, Çini, Bilgisayar, İngilizce, Kuran-ı Kerim dersleri  madde bağımlı gençlere gönüllü dernek üyeleri tarafından sağlanıyor. ileriki hedeflerimizden biri hastalarımızı mesleki kazanımlar sağlamaktır. Yapılan çalışmalar gönüllü dernek üyeleri tarafından yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

İSLAMI VE KURANI ÖĞRETİYORUZ

Bağımlıların İslam dinini tam öğrenemedikleri için bu gibi yanlışlara düştüğünü belirten Özkurt, “ buraya gelen bağımlılara hiçbir yaptırımı zor kılmıyoruz. Kendileri istedikleri gibi gelip gidiyorlar. Buradaki hastalarla adeta arkadaş oluyoruz ve kendilerine her konuda yardımcı oluyoruz. Özellikle İslam dininin gereklerini öğreterek, ruhlarını rahatlatıyoruz. Dinimizin gerektirdiği örnek insan modelini anlatıyoruz. Kur-an öğrenmelerine öncülük ediyoruz. Derneğimizdeki mescidimizde hep beraber namaz kılıyoruz ve sohbetler ediyoruz” dedi.

“HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Dernek olarak öncelikle hastaların sosyal, ekonomik yapılarını tanıyıp her hastaya bireysel olarak yaklaştıklarını belirten Özkurt,  “İlaç tedavisi alması gereken hastaları AMATEM’e gönderiyoruz” dedi.  “Eğer hastanın ilaç tedavisi alması gerekmiyorsa ya da aldığı ilaç tedavisinden sonra biz dernek olarak konuya el atıyoruz. Derneğimizde gönüllü çalışan, Aile Danışmanı ve psikolog arkadaşların, Psikolojik tedavilerde; riskli alanların tespiti, gevşeme egzersizleri, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma arzusuyla ve düşüncelerle başa çıkma, tekrar başlamayı önleme teknikleri, ısrarlara karşı koyma eğitimi uygulanmaktadır. Bireyin kendini tanıması ve diğer ruhsal sorunlarıyla başa çıkmayı öğrenmesi de tedavinin hedefleri arasındadır”

Konya’da madde bağımlısı bireylere yönelik faaliyette bulunan Gül Gençlik Derneği, Türk süsleme sanatı ebru, sanat olmanın ötesinde kişinin ruh dünyasını da huzura erdiriyor. Çocuğun sanata teşvik ve madde kullanmamasına yönelik eğitimlerde çalışmalarını hızla devam ediyor. Servet R. Çolak – Memleket